DAGENS HELT: Sergio Agüero scoret alle målene for Manchester City da de slo Arsenal 3-1 på Etihad Stadium. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
DAGENS HELT: Sergio Agüero scoret alle målene for Manchester City da de slo Arsenal 3-1 på Etihad Stadium. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB ScanpixVis mer

Manchester City vant toppoppgjøret mot Arsenal

Agüero senket Arsenal med hattrick: - Han leverer når det gjelder som mest

Manchester City hadde full kontroll mot Arsenal. Nå ligger Guardiolas menn to poeng bak serieleder Liverpool.

Manchester City - Arsenal 3-1 (2-1)

Sergio Agüero var sentral da Manchester City slo Arsenal i toppoppgjøret på Etihad Stadium. Han leverte tre mål mot Arsenal da City satte press på Liverpool i toppen.

- Han viser igjen og igjen at han leverer når det gjelder som mest. Tre scoringer er fantastisk i slike toppkamper, sa TV 2s ekspert-kommentator Brede Hangeland da Agüero ble byttet ut rundt ti minutter før slutt.

Argentineren scoret to mål der begge var av det vakre slaget. Det tredje var derimot mer tvilsomt. Etter et innlegg langs bakken fra Sterling, sklei Agüero ned og det så ut som han handset inn ballen. Det viste seg i ettertid at ikke var tilfellet, og målet stod korrekt.

Mange ble lurt av den spesielle scoringen. Til og med målscoreren selv.

- Jeg så på TV-bildene at det var hands, sa Aguero etter kampen.

Tidligere Newcastle-spiller Chris Waddle i engelske BBC Radio skjønner at scoringen ikke falt i god jord hos Arsenal.

- Briljant av Raheem Sterling igjen på avleveringen. Den traff Agueros albue, men ballen gikk definitivt over streken. Ingen kom i tide, men jeg kan skjønne Arsenals frustrasjon på grunn av måten målet kom, sa Waddle.

Pangstart

Arsenal fikk verst tenkelige start da Manchester City scoret etter kun 48 sekunder. Aguero headet inn et presist innlegg av midstopper Laporte.

Og presset fortsatte videre. Aguero ble felt i innenfor 16-meteren få sekunder senere, men dagen dommer Martin Atkinson mente at det ikke var god nok grunn til å peke på straffemerket.

Etter ti minutter med enormt city-press, svarte Arsenal litt ut av det blå. En godt slått corner av Torreira blir stusset videre av Nacho Monreal til Koscielny. Han gjør ingen feil, og header ballen inn fra kort hold.

- Det er det samme som mot Newcastle. City tar ledelsen med en gang, og så ser det ut som det er fryd og gammen. Men så er det verken fryd eller gammen, sa TV2s kommentator Kasper Wikestad etter at Arsenal overraskende slo tilbake mot City.

Men Manchester City skulle slå tilbake igjen på tampen av første omgang. Agüero satt Citys andre scoring etter vakkert kombinasjonsspill mellom Gundogan og Sterling. Dermed var City i føringen med 2-1 til pause på Ethiad.

Nok en Arsenal-skade

Etter pausen fortsatte City dominansen, men de slet med å punktere kampen. Underveis kunne man se en Unai Emery på sidelinjen som så meget bekymret ut i blikket.

City trillet ballen nesten som de ville i store deler av omgangen, og Arsenal slet med å skape de store sjansene mot Guardiolas menn.

Shkodran Mustafi pådro seg en lei hodeskade da han fikk et knallhardt frispark rett i hodet. Den tyske midtstopperen klarte ikke å fortsette, og han ble til slutt erstattet av Konstantinos Mavropanos.

Skrekktall for Arsenal og Emery

Skrekkrekken til Arsenal mot topp seks fortsetter. De har ikke klart å vinne borte mot topp seks på fire år. I løpet av disse fem årene har de møtt topplagene 24 ganger. Det har endt i syv uavgjort og 14 tap for Nord-London-klubben.

I tillegg har ikke Emery fortsatt ikke slått Guardiola. Han har tapt mot sin landsmann åtte ganger, og klart uavgjort ved fire anledninger

Nå ligger Arsenal på sjetteplass og tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass. På grunn av at Solskjær og Manchester United klarte å slå Leicester 1-0 tidligere på dagen, har de røde djevlene nå inntatt femteplassen.

Når det gjelder kampen om ligagullet, ligger nå Manchester City på andreplass med 59 poeng, mens Liverpool har 61 poeng med én kamp mindre spilt.