SCORET IGJEN: Sergio Agüero. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Sergio Agüero. Foto: NTB ScanpixVis mer

Agüero senket Russland på gjenåpnet finalestadion

Manchester City-stjernen Sergio Agüero sikret Argentina 1-0-seier over Russland i sluttminuttene lørdag. Det var det første målet på renoverte Luzjniki-stadion.

Agüero var årvåken og scoret på en returball i det 86. minutt. Selv om Argentina nylig slet seg til VM etter en trøblete kvalifisering, er laget ubeseiret på sine sju siste landskamper.

Lørdagens kamp var den første på Luzjniki-stadion i Moskva på fire år. Arenaen har de siste årene vært gjennom en storstilt oppgradering, og neste sommer skal det spilles i alt sju VM-kamper der.

Det inkluderer åpningskampen, én semifinale og finalen.

Under kjølige forhold var Agüero og Angel Di Maria nærmest å ta Argentina i føringen før pause, men Russland-keeper Igor Akinfejev sto i veien.

Tidlig i annen omgang ryddet Konstantin Rausch på streken unna Lionel Messis forsøk. Hjemmelaget hadde sine sjanser etter pause. Særlig Denis Glusjakov var farlig frampå etter en times spill i den russiske hovedstaden.

Sikkerheten sto i høysetet lørdag. Russerne kom mannsterke og gjorde at nye Luzjniki-stadion var smekkfullt. Arenaen har nå en kapasitet på 81.000 tilskuere.

(NTB)