Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sergio Agüero jakter toppscorertittelen i Premier League

Agüero-show: Scoret fire og ydmyket Leicester

Endelig fikk Riyad Mahrez ta turen til Manchester. Det ble ingen hyggelig opplevelse.

MÅLMASKIN: Sergio Agüero scoret fire mål da Manchester City banket Leicester 5-1. Han har nå scoret nest flest mål i Premier League denne sesongen. Foto: REUTERS/Andrew Yates
MÅLMASKIN: Sergio Agüero scoret fire mål da Manchester City banket Leicester 5-1. Han har nå scoret nest flest mål i Premier League denne sesongen. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Leicester 5-1 (1-1)

(Dagbladet): Manchester City har vært og forblir suverene i Premier League denne sesongen, og lørdag kveld var det lagets storscorere som viste seg fram fra sin beste side.

Sergio Agüero har blitt toppscorer i Premier League en gang tidligere, og i år jakter han tittelen igjen.

I kveldens kamp scoret argentineren fire mål og står totalt med 21 nettkjenninger denne sesongen. Mohamed Salah har også 21 mål, mens Harry Kane er toppscorer med 23.

- Sergio har et utrolig talent i boksen, og vi prøver å skape sjanser slik at han kan score. Jeg vil gratulere han, for det er ikke lett å score fire mål. Det er veldig bra for selvtilliten hans, skrøt Pep Guardiola etter kampen.

Også Agüero selv strålte av glede ved kampslutt.

- Vi er glade og må fortsette på samme måte. Det var tre viktige poeng, sa han i intervju med Sky Sports.

Har du en favoritt blant dine fire mål?

- Jeg vet ikke, kanskje den siste. Det er lenge siden jeg har scoret fra utenfor 16-meteren, smilte han.

Det var imidlertid en annen av Citys målmaskiner som innledet kveldens forestilling.

Revitalisert

Raheem Sterling har blitt revitalisert under Guardiolas ledelse, og den engelske lynvingen har fikset opp i et aspekt ved spillet sitt som han har fått mye kritikk for tidligere.

I de foregående sesongene har Sterlings avslutninger ofte endt opp på utsiden av målet, men i år treffer han innenfor stolpene oftere enn noen gang før. Fra sin kantposisjon står han med 15 mål, og det er kun nevnte Kane, Salah og Aguero som er foran han på toppscorerstatistikken.

Kun tre minutter ut i kampen mot Leicester fant han målmaskene. Kevin De Bruyne fant Sterling på bakerste stolpe, og vingen puttet ballen enkelt og kontrollert i mål.

Utlikning

Kveldens kamp handlet imidlertid om en annen mann. Sergio Agüero var i dødelig form og lekte med Leicesters forsvar.

Jamie Vardy fikk riktignok banket inn 1-1 etter 24 minutters spill etter en grusom feilpasning av Nicolás Otamendi, men i andre omgang ble det Aguero-show.

Kun to minutter etter pause sørget han for at City igjen var i ledelsen.

Agüeros fire mål

Der Aguero og Sterling har sørget for målene, har De Bruyne vært like dyktig som tilrettelegger.

Belgieren spilte vegg med Sterling og fant Aguero med en prikkfri pasning på bakerste stolpe. På enkelt vis satte han inn sitt første for kvelden. Seks minutter seinere var han på farten igjen. Og også denne gangen var de De Bruyne som sto for assisten. Hans 14 for sesongen.

Nok en gang fant han Aguero, som på kontant vis banket ballen mot mål. Casper Schmeichel fikk en hånd på skuddet, men det var så hardt at ballen fortsatte på veien mot målet.

13 minutter før slutt gjorde keeperen det enda enklere for Aguero.

Schmeichel spilte en forferdelig pasning ut av feltet, som spissen snappet opp. Aguero tok et touch, Schmeichel rykket ut, og argentineren lobbet den elegant over dansken. Dermed var hat-tricket komplett.

Men målmaskinen var ikke ferdig, og rett før full tid scoret han en ny perle. Agüero banket til fra over 20 meters hold, og ballen suste via tverrliggeren og inn. Schmeichel er ingen liten mann, men kunne likevel ikke hindre ballen fra å fyke inn over hodet hans.

Mahrez kom inn

Riyad Mahrez var sterkt koblet til Manchester City i januar, men overgangen fra Leicester ble aldri noe av.

Algerieren var svært lysten på en overgang, men spillerens arbeidsgiver ville ikke lytte til storklubbens tilbud. Dermed ble han værende på King Power Stadium mot sin egen vilje.

Lørdag fikk imidlertid Mahrez ta turen til Manchester, dog på en litt annen måte enn han hadde håpet. Driblevingen kom inn på stillingen 3-1 til City med en halvtime igjen å spille, men klarte ikke å prege kampbildet i nevneverdig grad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!