- Agüero topper Real Madrids ønskeliste

City-spissen er fristet, melder spansk sportsavis.

SUKSESS I CITY: Sergio Agüero har scoret 17 ligamål for Manchester City, men Premier League-oppholdet kan bli kortvarig. Spissen skal være sterkt ønsket av Real Madrid. Foto: REUTERS/Darren Staples
SUKSESS I CITY: Sergio Agüero har scoret 17 ligamål for Manchester City, men Premier League-oppholdet kan bli kortvarig. Spissen skal være sterkt ønsket av Real Madrid. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Sergio Kun Agüero har vært en stor suksess i sin første sesong i Premier League.

Men en retur til Spania kan skje allerede i sommer, skriver den spanske sportsavisa AS.

Real Madrid har for vane å presentere en stor signering eller to i løpet av sommeren, og Agüero skal toppe ønskelista til José Mourinho. I bytte vil spanjolene tilby Gonzalo Higuain pluss en overgangssum mellom fem og ti millioner euro.

Det er den normalt velinformerte journalisten Guillem Balague (les historien på engelsk her) som står bak saken. Han var blant annet den første som rapporterte troverdig om Fernando Torres' overgang til Chelsea i januar i fjor, få dager før det faktisk skjedde. Balague er England-korrespodenten til AS, men jobber også for The Times og Sky Sports.

Han skriver at Agüero har vært klar over interessen fra de spanske ligalederne i flere måneder, og at han ikke er avvisende til en snarlig La Liga-retur, der han tidligere har spilt i fem sesonger for Atletico Madrid.

Agüero har beholdt et hus i Madrid, og ifølge AS har både han og familien slitt med å tilpasse seg Nord-England.

Real Madrid-president Florentino Perez og City-eier Sheik Mansour skal ha en «gentlemen's agreement» om å ikke sabotere hverandre på overgangsmarkedet, og for at et Agüero-salg skal kunne gå i orden, vil Real Madrid være behjelpelige med å skaffe City en erstatter av internasjonal toppklasse.

I den kategorien er utvilsomt Higuain - men City vil neppe slippe sin beste spiss uten kamp.

Et annet alternativ som skisseres er at den engelske serietoeren går for Robin van Persie. Arsenal har nærmest fungert som en feederklubb for City de siste par sesongene, der spillere som Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Gael Clichy og Samir Nasri alle har forlatt London til fordel for Manchester.

Van Persie skal imidlertid være skeptisk til å forlate hovedstaden, og den gode Arsenal-flyten i det siste taler heller ikke i Citys favør.

PS! Agüero har ikke vært involvert i Citys to siste ligakamper, som begge har endt uavgjort. Spissen skal ha skadet seg på sønnens minimotorsykkel, og deretter får blemmer og brannsår da han forsøkte å behandle seg selv med isspray. Om han rekker søndagens kamp mot Arsenal er uvisst.