KARANTENE: Sergio Agüero utestenges i tre kamper etter albuen mot Winston Reid. Foto: NTB Scanpix
KARANTENE: Sergio Agüero utestenges i tre kamper etter albuen mot Winston Reid. Foto: NTB ScanpixVis mer

Agüero utestengt i tre kamper. Det er godt nytt for Mourinho og Manchester United

Manchester City-spiss Sergio Agüero suspenderes i tre kamper for voldelig oppførsel. Nå ryker blant annet Manchester-derbyet.

(Dagbladet): Utestengelsen bekreftes av Det engelske fotballforbundet (FA) fredag kveld. Årsaken er den den stygge albuen som Sergio Agüero sendte i ansiktet til West Ham-forsvarer Winston Reid på søndag.

Dommeren Andre Marriner registrerte ikke sitasjonen, og argentineren slapp unna kort i Citys overbevisende 3-1-seier. Men en rekke fotballeksperter var overbevist om at FA ville straffe Agüero i ettertid.

- Dette vil gi Agüero tre kampers karantene, skrev Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

- Slag eller forsøk på slag, skal belønnes med rødt kort. Jeg tror Agüero får karantene. Det eneste som kan redde Agüero, er at dommeren så situasjonen, men lot den gå. Men jeg er sikker på at hvis han hadde sett reprisen, hadde han gitt rødt kort, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Trevor Morley forfektet det samme budskapet.

- Jeg tror han får tre kamper for dette. Dette er ikke noe annerledes enn det Marouane Fellaini gjorde mot Robert Huth i fjor, uttalte Morley.

De fikk alle rett.

Suspensjonen betyr at argentineren mister byderbyet mot Manchester United 10. september.

Den beskjeden er tung å svelge for Manchester City-manager Pep Guardiola før prestisjeduellen og maktkampen mot erkerivalene José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic på Old Trafford.

Argentineren mister også ligakampen mot Joshua Kings Bournemouth og ligacupmøtet mot Swansea.