STYGG ALBUE: Sergio Aguero brukte albuen mot Winston Reid, som ble skadet av argentinerens uvanlige kortslutning. Foto: NTB Scanpix
STYGG ALBUE: Sergio Aguero brukte albuen mot Winston Reid, som ble skadet av argentinerens uvanlige kortslutning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Agüeros forbausende handling får England til å rase: - Bør utestenges mot Manchester United

Manchester City begeistret fansen med drømmefotball, men det havnet i skyggen av Sergio Agüeros stygge albue.

Manchester City - West Ham 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Selv om det defensive fundamentet fortsatt ikke er ideelt i Manchester City, er det offensive arsenalet så eventyrlig godt at de lyseblå fra Manchester seiler opp som kanskje den aller sterkeste tittelkandidaten.

Det er bare å nevne de fem fantastiske spillerne som sammen kommer til å herje med de fleste lag denne sesongen: Kevin de Bruyne, David Silva, Raheem Sterling, Nolito og Sergio Agüero er et offensivt skyts av skyhøyt nivå.

Mot West Ham viste Pep Guardiolas menn en form for angrepsfotball som vekket assosiasjoner til Guardiolas tid i Barcelona, men et kvarter før slutt havnet en langt mindre hyggelig situasjon i fokus.

Kampuret viste 77 minutter da Winston Reid gikk i bakken og ble skadet etter en stygg albue fra Sergio Agüero. Det var en atypisk og forbausende handling fra Agüero, som regnes som en fair spiller.

- Oi, Aguero. Han treffer Reid i fjeset. Han skal være sjeleglad for at dommeren ikke fikk med seg den albuen, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Tror Agüero blir utestengt

Dommeren registrerte ikke sitasjonen, og argentineren slapp unna kort. Men FA kan gripe inn i ettertid. På Twitter trekker en rekke aktører paralleller til tilsvarende eksempler eksemplifisert gjennom Diego Costa og Marouane Fellaini. Sistnevnte fikk tre kampers karantene for en tilsvarende handling.

Blant annet skriver Jan Åge Fjørtoft følgende:

- Dette vil gi Agüero tre kampers karantene, mener Fjørtoft.

STORFORM: Raheem Sterling herjet for Manchester City og scoret to mål i 3-1-seieren over West Ham. Foto: NTB Scanpix
STORFORM: Raheem Sterling herjet for Manchester City og scoret to mål i 3-1-seieren over West Ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I så fall ryker byderbyet mot José Mourinho, Zlatan Ibrahimovic og Manchester United i det som vil være en vanvittig maktkamp i neste runde. Det spørs om Guardiola kan regne med Agüero i prestisjeduellen mot rivalene Mourinho og Zlatan.

- Slag eller forsøk på slag, skal belønnes med rødt kort. Jeg tror Agüero får karantene, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

- Det eneste som kan redde Agüero, er at dommeren så situasjonen, men lot den gå. Men jeg er sikker på at hvis han hadde sett reprisen, hadde han gitt rødt kort.

Trevor Morley er enig med Myhre og Fjørtoft.

- Jeg tror han får tre kamper for dette. Dette er ikke noe annerledes enn det Marouane Fellaini gjorde mot Robert Huth i fjor, mener Morley.

Citys drømmefotball

Allerede etter sju minutter lå ballen i mål bak West Ham-keeper Adrian. Angrepsspillet var akkurat slik Pep Guardiola vil ha det: vakkert og effektivt.

David Silva skar inn i banen og fant landsmannen Nolito på kanten med en nydelig pasning i rommet mellom stopper og back. Nolito la ballen bak til Raheem Sterling, som like elegant bredsidet ballen inn i motsatt hjørnet.

FESTFOTBALL: Manchester City viste strålende angrepsfotball mot West Ham. Foto: NTB Scanpix
FESTFOTBALL: Manchester City viste strålende angrepsfotball mot West Ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ti minutter senere var ledelsen økt til 2-0. Kevin De Bruynes innoverskrudde frispark var både hardt og presist. Det samme var headingen til Fernandinho, som kunne juble for scoring.

Vertene fortsatte å blende hjemmefansen med offensiv drømmefotball. Å ha Kevin de Bruyne, David Silva, Raheem Sterling, Nolito og Sergio Agüero på banen samtidig fremsto like fryktinngytende som det høres ut som.

Guardialos glitrende 1. omgang fikk West Ham til å våkne. Det skadepregede mannskapet vant tilsvarende oppgjør i fjor og fikk tro på en ny skalp etter 58 minutter.

Agüeros kortslutning

Arthur Masuaku herjet litt med Pablo Zabaleta på kanten før han fant det fysiske monsteret Michail Antonio i boksen. Antonio gjorde som han som regel gjør når han spiller offensivt i banen og headet inn reduseringen.

Men så kortsluttet Agüero da han sendte en stygg albue i Winston Reid,s om måtte forlate banen med skade. Dommeren fikk ikke med seg situasjonen, og argentineren slapp unna kort.

Agüero ble imidlertid byttet ut like etter. På overtid fastsatte Sterling sluttresultatet til 3-1 med en helfrekk avslutning fra dødlinja. Sterling kronet dermed en strålende kamp og virker å være tilbake på sitt aller beste nivå igjen.