AVGJORDE: David Silvas strålende pasning og Sergio Agüeros strålende avslutning var nok til å senke Tottenham på White Hart Lane i dag. Foto: NTB Scanpix
AVGJORDE: David Silvas strålende pasning og Sergio Agüeros strålende avslutning var nok til å senke Tottenham på White Hart Lane i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Agüeros klassescoring ødela Tottenhams Champions League-håp

Sterk borteseier.

• Tottenham - Manchester City 0-1 (0-1):

(Dagbladet): Tottenham hadde mulighet til å fornye håpet om Champions League-spill neste sesong da Manchester City kom på besøk i ettermiddag.

Men selv om Mauricio Pochettinos gutter hadde det meste av både ballen og initiativet mot de lyseblå fra Manchester, ble det ikke mye å juble for.

Sergio Agüeros glitrende scoring etter en halvtime ble nemlig den eneste på White Hart Lane i dag. Det var forøvrig spissens tiende scoring mot Tottenham i Premier League-sammenheng.

City på 2. plass Londonerne kan sannsynligvis konsentrere seg om kampen om en Europa League-plass neste år etter dagens nederlag.

Ettersom Manchester United tapte i går, hadde de et lite håp om 4. plassen, men nå er håpet i beste fall ørlite.

City, på sin side, rykket opp til 2. plass med seieren i dag, men de lyseblå kan fort innhentes av Arsenal som har to kamper færre spilt og bare ligger tre poeng bak.

Selv om det ble City som stjal alle poengene, var det Tottenham som festet grepet umiddelbart i Nord-London.

Årets unge spiller i Premier League, Harry Kane, viste seg fram to ganger innledningsvis, men verken en brukbar heading eller et hardt skudd fra distanse truet Joe Hart skikkelig.

Klassescoring Tottenham førte kampen, men det hjelper lite når man ikke klarer å score.

Etter Spurs-press i flere minutter, kontret City på lynrask vis etter halvtimen. David Silva slo en herlig stikker inn bak et Tottenham-forsvar i ubalanse, og plutselig var Sergio Agüero helt alene med Hugo Lloris.

Fra noe spiss vinkel hamret argentineren kula i nettaket bak franskmannen.

Rett før pause burde Ryan Mason utliknet for Tottenham, men unggutten klarte ikke å stokke beina etter å ha lurt offsidefella til City, og ble isteden stoppet av en fin benparade fra Joe Hart.

KOM TIL KORT: Harry Kane har hatt en fantstisk sesong, men mot Fernando, Pablo Zabaleta og resten av City i dag kom han til kort. Foto: AP / NTB Scanpix
KOM TIL KORT: Harry Kane har hatt en fantstisk sesong, men mot Fernando, Pablo Zabaleta og resten av City i dag kom han til kort. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Hart var god nok en gang etter en times spill da Kane snappet opp et City-tilbakespill foran en småsløv Martin Demichelis. England-keeperen var raskt ute og sørget for at Spurs-spissen ble presset til å avslutte i en City-spiller.

Nasri-skade Rett etterpå holdt Agüero på å doble, da han kombinerte nydelig med Fernando, men argentineren mistet litt av balansen i avslutningsøyeblikket, og skuddet fra noen få meters hold gikk utenfor.

Tottenham kjempet og kjempet for å skape en god scoringsmulighet den siste halvtimen, men maktet ikke å skape de ordentlig gode sjansene.

Det eneste som liknet et lyspunkt for de blåhvite var tidligere Arsenal-spiller Samir Nasris lite heldige innhopp.

Midtbanemannen erstattet Frank Lampard etter 73 minutter, men bare tre minutter seinere hinket han av banen og ble byttet ut til fordel for Wilfried Bony på grunn av en skade.

Tottenham presset på tampen, men klarte ikke få hull på byllen. På overtid mente Erik Lamela at han ble revet ned i boksen da han var i en god avslutningsposisjon, men dommer André Marriner lot spillet gå.

Dermed klarte City det verken Chelsea, Arsenal, Manchester United eller Southampton har klart i serien denne sesongen:

Å vinne på White Hart Lane.

SØR-AMERIKANSK FORBRØDRING: Det var god stemning da Manuel Pellegrini og Mauricio Pochettino hilste før avspark. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SØR-AMERIKANSK FORBRØDRING: Det var god stemning da Manuel Pellegrini og Mauricio Pochettino hilste før avspark. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer