Agger har planen klar før siste kamp i «dødens gruppe»

- Vi skal ikke gå for uavgjort mot Tyskland.

GÅR FOR SEIER: Danmark kan gå videre med uavgjort mot Tyskland, men den sjansen tar ikke Daniel Agger. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB scanpix
GÅR FOR SEIER: Danmark kan gå videre med uavgjort mot Tyskland, men den sjansen tar ikke Daniel Agger. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB scanpixVis mer

Danmarks visekaptein Daniel Agger vil gjøre det enklest mulig for å komme til EM-kvartfinale. Det krever seier mot Tyskland søndag.

Det er stor spenning før siste runde i gruppe B. Tyskland leder med seks poeng og er svært nær avansement. Portugal og Danmark står med tre poeng, mens poengløse Nederland er avhengig av en stor dose hell om de skal halte seg videre etter en trang EM-innledning.

- Vi må bare slå Tyskland, for da er det ikke så mye mer å snakke om hva gjelder avansement. Uavgjort kan være nok. Det vet jeg, men det skal vi ikke gå etter, sier forsvarskjempen Agger.

Må stoppe Gómez Liverpool-stopperen er optimist, selv om Tyskland har tatt kommandoen i gruppen.

- Vi har en kamp søndag, og vinner vi den så går vi videre. Det er tross alt det positive vi kan ta med oss inn mot kampen. Tyskland har inntil videre vist sin besøkelsestid, men jeg synes ikke det er et lag som er umulig å slå, sier Agger.

En av oppgavene hans blir å stoppe den tyske måljegeren Mario Gómez, som allerede har tre mål i EM.

- Det er ikke så mye å si. Han virker skarp. Det har han vært hele sesongen, så det er ikke noe nytt, sier Liverpool-spilleren.

Kan avgjøre selv William Qvist spiller til daglig i tyske Stuttgart. Han ser fram til gruppefinalen.

- Dette scenarioet hadde jeg tatt før EM. Det er det ingen tvil om. Vi møter tre topp ti-lag i verden i vår gruppe. Det er viktig å være i posisjon før siste kamp, slik at du har muligheten til å avansere, sier Qvist.

- Vi kan selv avgjøre det. Det synes jeg er viktig å poengtere. Vi er alle sammen ergerlige etter tapet mot Portugal, men vi kan fortsatte bestemme dette selv, understreker han.

Nederland har innledet med 0-1-tap mot Danmark og 1-2 mot Tyskland. De oransje har en formidabel oppgave hva gjelder avansement. Seier er påkrevet mot Portugal søndag. Heller ikke det trenger å være nok.

(NTB)