Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agger holder liv i den danske VM-drømmen

Og Zlatan Ibrahimovic dominerte mot Kasakhstan.

 KRIGER:  Daniel Agger var sikkert som banken fra krittmerket. Her i en duell fra kampen. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
KRIGER: Daniel Agger var sikkert som banken fra krittmerket. Her i en duell fra kampen. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Danskene måtte vinne og håpet om seier ble innfridd. Daniel Agger ble matchvinner i 1-0 kampen mot Armenia og holder liv i VM-drømmen.

Seieren var en av de aller viktigste et dansk fotballandslag har vunnet på svært lang tid. De tre poengene Agger og co. fikk med seg hjem letter litt på presset spillerne er utsatt for, og det gjør at Danmark får et lite pusterom før de to avsluttende kampene i VM-kvalifiseringen mot Italia og Malta i Parken senere i høst.

Mange vil mene at den pressede danske situasjonen i VM-kvalifiseringen er snudd til noe positivt, for nå er optimismen på vei tilbake. Danskene har fått igjen troen på at en Brasil-tur til VM neste sommer er innen rekkevidde.

Armenia var nære ved å sende danskene lukt ut av VM-diskusjonen etter en corner i det 65. minutt. Tverrliggeren reddet det danske laget da. Åtte minutter senere ble innbytteren Viktor Fischer lagt ned inne i feltet. Straffesparket som fulgte satte Daniel Agger sikkert i mål.

Danskene har 12 poeng etter åtte kamper og er med i kampen om annenplassen i gruppen. Det er VM-tur til Brasil via omspill danskene håper på.

Ibra-show Zlatan Ibrahimovics tidlige scoring var nok for Sverige til å slå Kasakhstan i VM-kvalifiseringen i fotball tirsdag.

Det var ikke gått ett halv minutt en gang før PSG-stjernen Zlatan scoret. Kasakhstanerne gikk rett i angrep fra avspark og svenskenes Andreas Isaksson måtte i aksjon etter bare ti sekunder. Svenskene kontret og Zlatan sendte et lavt skudd som gikk inn borte ved motsatt stolpe.

Målet etter 27 sekunder var det raskeste svenske landslagsmålet på 100 år. Kampen var for øvrig Anders Svensson' 144. landskamp.

Dermed gikk 37-åringen forbi Thomas Ravelli og har svensk rekord i antall spilte landskamper.

Midtbanespilleren Svensson fikk sin landslagsdebut i 1999. Med seieren har Sverige for alvor meldt på i kampen om en VM-plass. Med svensk poengtap kunne Tyskland med seier borte over Færøyene tirsdag ha sikret seg VM-billetten. Nå må tyskerne vente til i oktober.

(NTB)

 REKORDMÅLET:  Zlatan Ibrahimovic scoret etter 27 sekunder. Foto: Shamil Zhumatov / Reuters / NTB Scanpix
REKORDMÅLET: Zlatan Ibrahimovic scoret etter 27 sekunder. Foto: Shamil Zhumatov / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media