Agger trøster seg med Norge etter England-tap

- De er en helt annen motstander.

TRO PÅ SEIER I NORGE: Daniel Agger (t.h) scoret sitt fjerde landslagsmål i går, og danskene mener selv de var det beste laget på tross av tapet mot England. Foto: REUTERS/Phil Noble
TRO PÅ SEIER I NORGE: Daniel Agger (t.h) scoret sitt fjerde landslagsmål i går, og danskene mener selv de var det beste laget på tross av tapet mot England. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Mens Drillos menn gikk på et sviende nederlag mot Polen, ble Danmark slått 2-1 av England på hjemmebane i Parken i går kveld.

Før «Slaget om Norden» 26. mars finner Liverpool- og Danmark-stopper Daniel Agger trøst i at England er et meget sterkt landslag.

Husk Sverige-seieren - Vi fikk da vist at vi er et lag som posisjonerer seg bra. Og vi kan holde på ballen i eget lag, selv når vi spiller mot de beste. Kampen er der oppe blir på et helt annet underlag, og mot en helt annen motstander. Men vi tror fortsatt på at vi kan vinne i Norge, sier Agger til Ekstrabladet.

26-åringen mener at det er Drillos spillestil gjør at kampen i mars ikke kan sammenliknes.

- Norge er jo et mer direkte lag, et mer fysisk lag. Det blir en helt annen kamp. Men vi går etter en seier, det gjorde vi også da vi dro til Sverige i sin tid. Og det gikk meget godt, sier Agger.

STORSPILTE: 18-årige Christian Eriksen blir lovet en startplass mot Norge, etter at han fintet ut engelskmenn i går. Foto: AP/Lars Poulsen
STORSPILTE: 18-årige Christian Eriksen blir lovet en startplass mot Norge, etter at han fintet ut engelskmenn i går. Foto: AP/Lars Poulsen Vis mer

Agger scoret danskenes mål, og synes at Fabio Capellos mannskap kom lett til sine to scoringer.

- Det er ikke moro å tape en kamp vi helt sikkert kunne fått mer ut av. Men vi slår likevel Norge neste måned, sier Agger til Sporten.dk.

Ikke rystet Tre danske poeng på Ullevaal er også Arsenal-spiss Nicklas Bendtner trygg på.

- Norge blir en helt annen kamp, som vi sikkert kan vinne.

Trener Morten Olsen ber danskene ta hensyn til at England hadde Premier League-stjerner som er midt i sesongen, mens danskene fortsatt har vinterpause i Superligaen.

- Dette nederlaget ryster oss ikke. Vi har seks uker til kampen mot Norge, og vi håper at spillerne får mer skarphet i løpet av den tiden, sier Olsen,

Som dansk presse gleder han seg stort over innsatsen til stortalentet Christian Eriksen (18). Ajax-angriperen la opp til Danmarks mål og skapte mye trøbbel for England.

Eriksen på høyeste nivå I går ble tenåringen skrytt opp i skyene av Frank Lampard og Rio Ferdinand. Og Danmark-trener Morten Olsen lover allerede nå at Eriksen blir å se på Ullevaal.

- Eriksen viste oss i dag at han kan spille på det høyeste nivå. Og det var viktig å se ham mot de beste spillerne. Han er bare 18 år gammel og kommer til å levere ustabilt, men han hadde sjanser og la opp mye. Han kan gjerne få samme rolle mot Norge, sier Olsen.

Danmark-treneren synes det var mye bra å ta med seg til Norge, pluss noen ting som skal rettes innen skjebnekampen.

- Vi skal score flere mål på alle sjansene vi skape, og så må vi ikke gi bort sjanser. Det var grunnen til at vi tapte, og dette var et unødvendig nederlag.

IKKE RYSTET: Morten Olsen mener danskene ser helt annerledes ut om seks uker, i Oslo. Foto: EPA/CLAUS BECH
IKKE RYSTET: Morten Olsen mener danskene ser helt annerledes ut om seks uker, i Oslo. Foto: EPA/CLAUS BECH Vis mer
HELT ANNEN KAMP: Nicklas Bendtner tror på enklere match i Norger. Foto: EPA/KELD NAVNTOFT
HELT ANNEN KAMP: Nicklas Bendtner tror på enklere match i Norger. Foto: EPA/KELD NAVNTOFT Vis mer