ALBERTO CONTADOR: Feltet mest aggressive rytter på den 17. etappen. Foto: NTB Scanpix.
ALBERTO CONTADOR: Feltet mest aggressive rytter på den 17. etappen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Tour de France 2017:

Aggressive Alberto

Fargela den knallharde 17. etappen av årets Frankrike Rundt.

(procycling.no): Nok en gang har velt sørget for at Alberto Contador er langt unna den gule trøya når Tour de France-feltet nærmer seg Paris.

Det er langt fra sikkert at den meritterte Trek-Segafredo-rytteren hadde vært god nok til å vinne, men uhell har uansett satt en stor nok stopper for 34-åringen fra Madrid.

Det betyr likevel ikke at Alberto har gitt opp. Dagens alpeetappe demonstrerte nok en gang hvor høyt El Pistolero setter en seier på sykkelsetet.

ANGREP: på veg opp til Col de la Croix de Fer. Quintana maktet ikke å følge. Foto: NTB Scanpix.
ANGREP: på veg opp til Col de la Croix de Fer. Quintana maktet ikke å følge. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I bunnen av det brutalt lange fjellet Col de la Croix de Fer klinket Contador til. Nairo Quintana markerte hjulet til spanjolen, men forstod raskt at han ikke klart å holde farten.

- Nairo fulgte etter, og jeg ville at han skulle bli med. Jeg presset på, og prøvde å ta ham med meg, men han klarte det ikke, så jeg måtte bare kjøre på selv, fortalte den tidligere Tour de France-vinneren til Cyclingnews etter målgang.

Med syv minutter til Froome i kampen om den gule trøya var det ventet at Team Sky ville la spanjolen gå, noe de også gjorde.

Hjelperyttere i bruddet

Det var ingen overraskelse å se tre Trek-Segafredo-ryttere i dagens brudd på hele 33 mann.

Nederlenderen Bauke Mollema, som vant den 15. etappen, fikk med seg colombianeren Jarlinson Pantano og østerrikeren Michael Gogl.

- Laget jobbet veldig hardt for meg i dag. Pantano og Mollema imponerte stort, fortalte lagkaptein Contador etter målgang.

MOLLEMA OG PANTANO: Lagkameratene var uvurderlige for Contador på etappe 17. Foto: NTB Scanpix
MOLLEMA OG PANTANO: Lagkameratene var uvurderlige for Contador på etappe 17. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Særlig i utforkjøringen ned Croix de Fer, og i dalføret før Télégraphe, var hjelperytterne til stor nytte.

Dessverre for Contador holdt det ikke helt inn. Team Sky sørget for stor fart, og når Romain Bardet angrep mot toppen av Col du Galibier, var det slutt for spanjolen.

Sloveneren Primoz Roglic var den eneste som klarte å holde unna for sammenlagtkanonene som jaktet bak.

- Jeg følte meg sterk, og beina var gode. Det var som å kjøre tempo, men jeg tror jeg fikk svi for innsatsen opp Galibier. Det er veldig synd, fortalte 34-åringen til pressen etter målgang.

En ny Contador?

Alberto Contador har alltid vært glad i å angripe. Da Chris Froome kalkulerende har stirret ned i watt-måleren, har spanjolen angrepet håpefullt, og prøvd lykken.

De siste fire – fem årene har den angrepsvillige rytteren fra Madrid blitt beseiret av Froome betraktelig flere ganger enn motsatt. Likevel gir ikke Contador opp, og prøver igjen og igjen. Noe dagens etappe demonstrerer.

Under årets Tour har vi også sett en annen side av den sympatiske spanjolen.

CONTADOR: Har vunnet Spania, Italia og Frankrike Rundt. Foto: AFP PHOTO / JAIME REINA
CONTADOR: Har vunnet Spania, Italia og Frankrike Rundt. Foto: AFP PHOTO / JAIME REINA Vis mer

For første gang besvarer han spørsmål fra pressen på engelsk. Hvorfor? Det er ikke utenkelig at hans tidligere sjef Oleg Tinkoff har spilt en rolle.

Den russiske milliardæren har brukt Twitter til å kritisere Contador knallhardt, og kommet med direkte ufyselige kommentarer, blant annet om spanjolens manglende evne til å besvare spørsmål på engelsk.

Nå har i alle fall dagens mest aggressive rytter tatt affære.

Det er likevel bare språket som fortjener heder og ære. Mannen som har vunnet Tour de France, Vuelta a Espana og Giro d’Italia er ikke på jakt etter andreplasser.

Nok en gang ofret han alt for suksess. Det lyktes nesten. Fra de mange tv-stuer kan han likevel høste applaus for forsøket.

Som plaster på såret; for andre gang i årets Frankrike Rundt ble han kåret til etappens mest aggressive rytter, og får bære det røde startnummeret på morgendagens etappe til Col d’Izoard.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!