Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aggressivt sololøp av Hushovd

Thor Hushovd er fornøyd med etappen, selv om det ikke holdt helt inn.

(Dagbladet.no): Thor Hushovd kjørte offensivt og friskt i regnet under dagens etappe i Paris-Nice. Men da den ble avgjort de siste 200 meterne, hadde ikke nordmannen mer krefter igjen i lårene.

Belgiske Gert Steegmans hadde full kontroll, og Hushovd rullet i mål et par meter bak ham.

- Jeg gikk dessverre tom for næring helt på slutten så jeg klarte ikke å gi Steegmans kamp på vanlig måte, sier Hushovd til Syklingens Verden.

Likevel beholder Grimstad-rytteren den gule ledertrøya enda en dag. Han har nå tre sekunder å gå på ned til Steegmans i sammendraget.

Ble kjørt inn

Da det gjensto 16-17 kilometer at etappen kjørte Hushovd inn rytterne i bruddet. Han kom seg over den siste fjelltoppen med krefter i beina, og han kjørte fra bruddet nedover fjellsida mot Belleville.

Men han skjønte etter hvert at han kom til å bli kjørt inn.

Sju kilometer før mål reiste han seg opp, tok av seg regnjakka og fikk i seg litt energi. Rett etterpå kom Steegmans, Sylvain Chavanel og Michael Albasini.

IKKE KREFTER IGJEN TIL SPURTEN: Thor Hushovd manglet litt krefter til å kjempe mot Steegmans i spurten. Foto: AFP
IKKE KREFTER IGJEN TIL SPURTEN: Thor Hushovd manglet litt krefter til å kjempe mot Steegmans i spurten. Foto: AFP Vis mer

- Jeg fikk ei luke i den siste utforbakken. Nede på sletta inn mot mål valgte jeg å vente inn en gruppe på tre ryttere siden jeg skjønte at det ikke ville holde inn alene. Uansett er jeg fornøyd. Jeg kjører aggressivt, og har fortsatt den gule trøya.

Disse fire holdt sammen helt til spurten, som egentlig aldri ble noen spurt. Steegmans rykket litt og hadde full kontroll på resten.

Massevelt

Et stykke ut i etappen gikk en mengde ryttere over ende.

Mange av rytterne ble sittende og liggende på den våte asfalten, mens enkelte klarte å komme seg på sykkelen og fortsette den 201 kilometer lange etappen fra Nevers til Belleville.

Rittleder Thor Hushovd satt i front av feltet og ble derfor ikke rammet av den stygge ulykken. Etter masseveltet - og flere andre mindre velt - ble feltet splittet i små grupper.

Hushovd og spurtsterke Steegmans får det betydelig tøffere i morgen. Da venter tøffere fjell og målgang opp Mont Ventoux. I tillegg til ledertrøya beholder Hushovd også den grønne poengtrøya.

- Jeg er fornøyd bare jeg kommer meg til mål, sier Hushovd til Cyclingnews.

image: Aggressivt sololøp av Hushovd
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media