Agim er Tippeligaens nye Hoftun

- Må bare holde ham nede på bakken, sier FFK-treneren om Agim (19).

(Dagbladet.no:) Fredrikstad-stopper Agim Shabani er bare 19 år gammel. Likevel: Han strutter av selvtillit og har allerede en autoritær spillestil, sier de som kjenner ham.

- Nå må vi bare holde ham nede på bakken, sier assistenttrener Per Morten Haugen til Dagbladet.no.

Litt på spøk, men det ligger litt i det også.

Målrettet

For Agim har så mye selvtillit at du skulle tro han hadde flere sesonger i Tippeligaen på baken. Det har han ikke. Han har bare spilt seks-sju minutter på a-laget til østfoldingene.

- Selvtilliten din bygges opp av å spille gode kamper og av å utvikle seg hele veien, forklarer han.

Nå kan det fort virke som han mener han er Norges beste midtstopper. Det mener han ikke. Han vet at han ikke er førstevalget i FFK, men håper han kan bli det. Ifølge Haugen aspirerer han allerede til en stopperplass.

- Jeg er veldig målrettet, og gir ikke opp.

CUPMESTER I DEBUTEN: Agim Shabani debuterte for Fredrikstad i selveste cupfinalen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
CUPMESTER I DEBUTEN: Agim Shabani debuterte for Fredrikstad i selveste cupfinalen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX Vis mer

- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg føler jeg har god spilleforståelse og bra teknikk. Men jeg jobber fortsatt med å bli enda sterkere og raskere, sier talentet til Dagbladet.no.

Debuterte i cupfinalen

Agim Shabani er født i Kosovo og flyttet til Sverige som fireåring. Deretter gikk turen til Bergen, før familien flyttet til Fredrikstad for åtte år siden.

Han gikk til FFK som juniorspiller og ble hentet opp i a-stallen i fjor sommer. Først i den aller siste kampen kom debuten. Men den var verdt å vente på.

Cupfinalen mot Sandefjord gikk mot slutten og daværende trener Knut Torbjørn Eggen kastet unggutten ut i fotballfesten.

- Det var utrolig stort. Jeg hadde trodd at jeg skulle bli nervøs, men det ble jeg ikke. Jeg er en type som tenker mye på resultat, og siden vi ledet 3-0 handlet det bare om å nyte øyeblikket, sier han.

Flere ganger trekker han fram det å nyte det å være fotballspiller.

- Det har selvfølgelig hendt at jeg har vært nervøs jeg også, men vi spiller fotball hver dag - og da må vi nyte det. Tenk, denne sesongen skal vi spille på nytt stadion, og til sommeren kan vi kvalifisere oss til UEFA-cupen. Det er klart vi må nyte dette, sier Agim Shabani.

Sammenliknes med Hoftun

Nyte det som skal skje, og kan skje. Ikke tenke på hva de risikerer å ende opp som neste høst. Mange eksperter tipper nemlig Fredrikstad ned denne sesongen.

- Akkurat det orker jeg ikke bruke energi på, sier Agim.

Knut Torbjørg Eggen ga Shabani debuten i cupfinalen. Eks-treneren ga også 19-åringen de beste skussmål da han skulle beskrive ham for Fredriksstad Blad etter cupfesten.

- Jeg skal være forsiktig med å dra sammenlikninger, men han minner litt om Erik Hoftun.

En sammenlikning unggutten setter pris på.

- Vi er kanskje litt like. Vi er ikke så raske, men tar det igjen med spilleforståelsen. Jeg liker også å tro at jeg er en sjefstype, som drar med seg resten av laget, sier Agim.

Liker ikke benken

Selv om trenerteamet i Fredrikstad sier at Shabani aspirerer til en plass på laget denne sesongen, tar ikke spilleren selv av. Han vet at han fortsatt har en vei å gå.

- Jeg har god tid, men er nok en utålmodig type. Jeg må bare tenke på at jeg ikke har vært i stallen i mer enn litt over et halvt år.

- Hva er dine personlige mål for sesongen?

- Jeg tenker ikke på å starte kamper ennå, men håper å få debutere i Tippeligaen. Men når det er sagt; jeg spiller ikke fotball for å sitte på benken.

LOVENDE: Agim Shabani strutter av selvtillit og blir sammenliknet med Erik Hoftun.