Agnar Christensen ferdig som Tromsø-trener

Bekreftet av klubben.

SPARKET: ITromso.no hevder å vite at Agnar Christensen har fått sparken som Tromsø-trener. Her etter tapet for Sarpsborg 08. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SPARKET: ITromso.no hevder å vite at Agnar Christensen har fått sparken som Tromsø-trener. Her etter tapet for Sarpsborg 08. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Under én måned etter at Steinar Nilsen kom inn som assistenttrener i Tromsø, har hovedtrener Agnar Christensen gått av som hovedtrener. Det var iTromso.no som først meldte at Christensen hadde fått beskjed om å tre av som trener for Tromsø.

- Det vil komme en avklaring rundt trenersituasjonen i løpet av dagen, sier styreleder Bjørn Nilsen til Dagbladet.

Nå har den avklaringen kommet.

- Det stemmer at Agnar er ferdig som hovedtrener, sier Nilsen til NRK tirsdag.

Etter tapet for Start søndag, meldte den samme Nilsen dette til iTromsø:

- Jeg er ikke sikker på om det (et trenerbytte) er medisinen som skal til for å få oss på rett kjøl.

Steinar Nilsen forfremmet? Christensen bli dermed den første treneren som blir avskjedighet i Tippeligaen denne sesongen.

Men om det hjelper Tromsø å sparke treneren sin, er heller uvisst. En studie fra 2010 viser nemlig at lag som sparker treneren, gjør det dårligere den første perioden etterpå.

Det er ikke lenge siden Steinar Nilsen kom tilbake til Tromsø i en rolle som assistenttrener. I ukene etterpå har det blitt spekulert i hvem som faktisk er sjefen på Alfheim, og det vil ikke overraske mange om Nilsen nå rykker opp til hovedtrener. Det var forøvrig også det Agnar Christensen gjorde da Per-Mathias Høgmo forlot klubben.

Nedrykkstruet Tromsø ligger for øyeblikket på 14.-plass i Tippeligaen, en plass som gir kvalifisering mot et lag fra Adeccoligaen. Men det er ikke mer enn ett poeng ned til Hønefoss på direkte nedrykk. Helt sist ligger Sarpsborg 08, to poeng bak Tromsø.

Om Tromsø skulle rykke ned, vil det uansett bli et lag fra Nord-Norge i Tippeligaen neste år. I går rykket nemlig Bodø/Glimt opp.

Verken Agnar Christensen eller assistenttrener Steinar Nilsen har besvart Dagbladets henvendelser tirsdag formiddag.

Dagbladet kommer med mer.