Agnar Christensen har allerede fått jobbtilbud

Fikk sparken i Tromsø i morges.

 SPARKET:  Agnar Christensen fikk sparken i Tromsø i morges, men sier han ikke blir borte fra fotballen lenge. - Jeg har fått en henvendelse i dag, avslører 44-åringen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SPARKET: Agnar Christensen fikk sparken i Tromsø i morges, men sier han ikke blir borte fra fotballen lenge. - Jeg har fått en henvendelse i dag, avslører 44-åringen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Dagen i dag har vært spesiell. Det er ikke hver dag man må fratre jobben.

Det sier Agnar Christensen (44), etter at han tidligere i dag fikk beskjeden at hadde fått sparken i nedrykkstruede Tromsø.

Steinar Nilsen, som kom tilbake til klubben som Christensens assistent 6. september, blir klubbens nye hovedtrener, mens Sigurd Rushfeldt går inn som ny assistenttrener.

- Skuffet Han er tydelig skuffet over å miste jobben i klubben, hvor han har jobbet i seks år. Først som assistent under Ivar Morten Nordmark, deretter Steinar Nilsen og til sist Per-Mathias Høgmo - før han i fjor høst ble klubbens hovedtrener.

- Jeg ble litt overaska, for vi gjorde grep for en måneds tid siden, og det trodde jeg skulle være nok, forteller Christensen til Dagbladet.

Grepet han snakker om heter Steinar Nilsen. Nilsen ble hentet tilbake i klubben han har ledet to ganger tidligere, for å være med å redde sesongen.

Tromsø er eneste norske lag i Europa League, men ligger på tredje nederste plass i Tippeligaen, med bare to poeng ned til Sarpsborg 08 på sisteplass.

Kl. 09.30 i dag tidlig fikk Agnar Christensen beskjeden muntlig.

- Jeg er skuffet over å ikke få fullføre kontraktsperioden, sier grovfjordingen om de resterende 15 månedene han hadde i kontrakten.

- Jeg hadde håpet og trodd at jeg skulle få fullføre.

Jobbhenvendelse i dag Men 44-åringen tror ikke det vil ta lang tid før han er i ny jobb.

- Jeg har fått en henvendelse i dag, men den takket jeg nei til, avslører Christensen overfor Dagbladet.

Han ønsker ikke å si noe om hvilken jobbhenvendelse det var, men han er klokkeklar på hvor han vil være i framtida.

- Jeg ønsker å jobbe innenfor fotballen.

Om Per-Mathias Høgmo har ringt og spurt ham om å bli assistenttrener for landslaget, vil ikke Christensen kommentere.

- Jeg og Per snakker mye sammen, men akkurat det har jeg ingen kommentar til. Det får vi ta hvis det skulle bli en aktuell situasjon.

Endrede betingelser Den nå avsatte Tromsø-treneren forteller om en lærerik periode i klubben, og sier at han ser på erfaringen fra TIL-oppholdet som en flott reise.

Han er likevel klar på at betingelsene for jobben ikke er det samme som de var dag han tok over i fjor høst.

- Fram til ferien lå vi midt på tabellen og spilte god offensiv fotball med en solid defensiv struktur. Men så blir Ruben Yttergår Jenssen solgt, utlånskontrakten med Aleksandar Prijovic blir ikke forlenget og så til sist blir Saliou Ciss solgt - og det uten at vi henter inn erstattere, sier Agnar Christensen.

- Betingelsene ble endret med de salgene.

44-åringen innrømmer at den stramme økonomien i klubben har tatt på.

- Det har vært ekstremt tøft. Men det tøffeste har vært å stå foran spillergruppa og greid å levere de resultatene man har jobbet for, sier Christensen.

- Ikke bitter Ifølge iTromsø skal den sparkede treneren ha krav på et millionbeløp fra klubben, og har derfor hyret inn advokat - siden det ikke sto noe i kontrakten om en eventuell sparking.

- Det foreligger ikke pr. dags dato ikke noe om det i kontrakten, så det er det som det skal jobbes med, sier 44-åringen.

Agnar Christensen avviser samtidig at han er bitter overfor klubben som i dag ga han fyken.

- Jeg er overhodet ikke bitter. Jeg ønsker virkelig Tromsø alt vel. Jeg ønsker Steinar og Sigurd lykke til, og ikke minst håper jeg at spillerne får noen fine fotballopplevelser utover høsten, og at de kanskje kan vinne et par seire i Europa League. Det hadde vært veldig gøy. 

 NY DUO:  Steinar Nilsen (t.h) og Sigurd Rushfeldt utgjør Tromsøs nye trenerteam etter at Agnar Christensen fikk sparken fra den nedrykkstruede klubben. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
NY DUO: Steinar Nilsen (t.h) og Sigurd Rushfeldt utgjør Tromsøs nye trenerteam etter at Agnar Christensen fikk sparken fra den nedrykkstruede klubben. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer