Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ahonen fortsatt sjuk

Formen usikker før VM.

Sesongens store hoppstjerne hittil, Janne Ahonen, er usikker på formen før ski-VM i Oberstdorf.

Det kan være godt nytt for Roar Ljøkelsøy og de andre norske håpene, som har slitt med Ahonen hele sesongen.

Ahonen har nemlig vunnet et helt dusin hopprenn denne sesongen, men når det drar seg mot VM er Ahonen bare en av favorittene. Det skyldes en seig forkjølelse som ikke vil slippe taket.

- Klart man er urolig. Janne har kunnet trene veldig lite, og feberen har tært på kreftene hans, sier den finske landslagstreneren Tommi Nikunen.

Alt var fryd og gammen da Ahonen vant den tysk-østerrikske hoppuken rundt nyttår. Men kort tid etterpå ble han forkjølet. Han avsto fra et par konkurranser, men gjorde comeback med seier i Titisee-Neustadt.

Også da klaget imidlertid Ahonen på helsen. Siden har finnen bare hoppet tre av sju verdenscuprenn. Resten har han stått over for å prøve å bli frisk og trene seg opp igjen.

Foran lørdagens VM-konkurranse i 100-metersbakken i Oberstdorf er Ahonens helsesituasjon fortsatt en gåte.

- Det som taler til Jannes fordel er at den generelle formen hans er resultatet av flere års trening. Da er ikke sykdommens innvirkning så stor, sier Tommi Nikunen.

USIKKER: Janne Ahonen svever ned bakkeni Zakopane siste helga i januar. Det var første verdenscuphelg han stilte opp i denne sesongen, som han ikke vant ett av rennene. Foto: EPA
USIKKER: Janne Ahonen svever ned bakkeni Zakopane siste helga i januar. Det var første verdenscuphelg han stilte opp i denne sesongen, som han ikke vant ett av rennene. Foto: EPA Vis mer

Janne Ahonen selv har unnlatt å gjøre intervjuer foran VM. Han har trent hjemme i Lahtis i en uke, og ifølge hans personlige trener Ari Saukko ser det lovende ut.

- Teknikken er grei, men han mangler fortsatt overskuddet, sier Saukko.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media