Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ahonen vant igjen

Ljøkelsøy beste norske på 8. plass.

Finnen Janne Ahonen fortsatte suksessen fra lørdag, og vant igjen i Kuusamo i dag. Denne gangen riktignok med «bare» 20,1 poeng på nestemann.

Men Ahonen var i en særklasse også under dagens konkurranse, og var igjen eneste hopper over 140 meter. Begge hoppene til finnen ble målt til 143 meter.

Hoppet i annen omgang ble riktignok skjemmet av at Ahonen ikke klarte å sette nedslag og nesten var nedi bakken med rumpa, derav kraftig og korrekt trekk i stilkarakterene.

Likevel vant finnen med hele 20,1 poeng foran nestemann, som var østerrikeren Thomas Morgenstern med hopp på 135,5 og 133,5 meter. På tredjeplass sto tsjekkeren Jakub Janda for en av sine beste plasseringer i verdenscupen med hopp på 129 og hele 137,5 meter i finaleomgangen.

Nordmennene hadde heller ikke søndag dagen sin i bakken. Best ble igjen veteranen Roar Ljøkelsøy, som med hopp på 126 og 130 meter sikret seg 8. plassen. Bjørn Einar Romøren ble nest beste på 13. plass, mens Daniel Forfang endte på 17. plass og Henning Stensrud, nå med korrekt bredde på skiene, plasserte seg som nummer 25.

Finaleomgangen i Kuusamo ble preget av vanskelige vindforhold, og det var flere stopp i hoppingen underveis.

(©NTB)

<SUVEREN I SVEVET:</B> Janne Ahonen innkasserte sin andre seier på to dager på hjemmebane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media