Ahonen vant igjen

Ljøkelsøy beste norske på 8. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finnen Janne Ahonen fortsatte suksessen fra lørdag, og vant igjen i Kuusamo i dag. Denne gangen riktignok med «bare» 20,1 poeng på nestemann.

Men Ahonen var i en særklasse også under dagens konkurranse, og var igjen eneste hopper over 140 meter. Begge hoppene til finnen ble målt til 143 meter.

Hoppet i annen omgang ble riktignok skjemmet av at Ahonen ikke klarte å sette nedslag og nesten var nedi bakken med rumpa, derav kraftig og korrekt trekk i stilkarakterene.

Likevel vant finnen med hele 20,1 poeng foran nestemann, som var østerrikeren Thomas Morgenstern med hopp på 135,5 og 133,5 meter. På tredjeplass sto tsjekkeren Jakub Janda for en av sine beste plasseringer i verdenscupen med hopp på 129 og hele 137,5 meter i finaleomgangen.

Nordmennene hadde heller ikke søndag dagen sin i bakken. Best ble igjen veteranen Roar Ljøkelsøy, som med hopp på 126 og 130 meter sikret seg 8. plassen. Bjørn Einar Romøren ble nest beste på 13. plass, mens Daniel Forfang endte på 17. plass og Henning Stensrud, nå med korrekt bredde på skiene, plasserte seg som nummer 25.

Finaleomgangen i Kuusamo ble preget av vanskelige vindforhold, og det var flere stopp i hoppingen underveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.