Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ai, ai, for en artig vinter

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Vladimir Smirnov (33) er tilbake! I går pustet han Bjørn Dæhlie (30) i nakken på Beitostølen. Begge to regner med at det blir langt flere dueller utover vinteren. Det blir en artig langrennssesong. Artig, og spennende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når han gikk så fort i dag, regner jeg med at han blir farlig resten av vinteren også. Men jeg skal innrømme at jeg er overrasket over at han kom tilbake på denne måten, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet. Han slo Smirnov med ti sekunder til slutt.

Og det var flere enn Bjørn som hevet et øyenbryn over resultatlista fra verdenscup-åpninga (15 km klassisk). De fleste hadde avskrevet kjempen fra Kasakhstan etter en elendig sesong sist vinter.

- Det går opp og ned i idretten, sier Smirnov med et smil.

Dagbladet snakket med ham før den internasjonale pressekonferansen i går. Da innrømmet han åpent og ærlig at han var forferdelig skuffet da snøen smeltet i våres.

- VM i Trondheim ble en stor nedtur. Jeg visste det ville bli vanskelig å komme tilbake. Men jeg ville prøve.

- Og du har klart det?

- Nja, dette var bare det første løpet. Det er litt tidlig å slå fast at jeg er tilbake i toppen for godt. Jeg tør ikke legge for mye vekt på dette.

Byttet ski

- Men du er glad, går jeg ut fra?

- Klart jeg er glad. Denne 2. plassen i ei løype som ikke passer meg altfor godt, er en bekreftelse på at jeg har kapasitet til å gå fort igjen. Utover det vet jeg ikke hva det betyr. Ærlig talt, jeg vet ikke det.

Etter nedturen sist vinter tok Smirnov et oppgjør med seg sjøl. Han ville fortsette, men han innså at han måtte gjøre noe nytt.

Han byttet ski - fra Rossignol til Fischer, og han la om treninga.

- Det er ingen dramatiske forandringer, men jeg ville liksom markere at jeg forandret på noe, om du skjønner hva jeg mener, sier Smirnov.

Joda, det er til å forstå det. Han ville liksom markere en ny giv med nytt utstyr og nye treningsmetoder.

Så langt virker det som han gjorde et lurt valg.

Tøft mentalt

For Bjørn Dæhlie spiller det ikke så stor rolle hvem som blir nummer to når han vinner, men han innrømmer at han har et lite mentalt «problem» med Smirnov.

- Jeg har gått så mange harde og jevne løp mot ham at det er mentalt tøft å bli sekundert mot ham, sier Bjørn.

Men han må venne seg til tanken igjen.

- Jeg er litt overrasket over at han kom tilbake på denne måten.

- Og når han først har klart det, regner jeg med at han blir skummel i hele vinter. Ikke minst i OL, sier Bjørn Dæhlie.

Men det var nå tross alt Bjørn Dæhlie som vant. Som vanlig. Boklansering, sponsorforpliktelser, mediekjør og kleskolleksjoner ser ikke ut til å påvirke fyren det minste.

Han er fortsatt best. Men det kan bli en veldig spennende vinter. Selv for Bjørn Dæhlie.

  • Med seieren i går har Bjørn Dæhlie 38 enkeltseirer i verdenscupen.

Han blir skummel i hele vinter.

<B>ÅHHH - IKKE HAN IGJEN: Det ser ikke ut som om Bjørn Dæhlie er overlykkelig over at Vladimir Smirnov er tilbake i toppen og puster ham i ryggen. - Nå blir han farlig i hele vinter, sier Bjørn om erkerivalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!