Ai-ei-ai-ou, å Bodø/Glimt!

En typisk cup vinner sang, mente Runar Berg etter å ha gått i studio og gitt alt i refrenget på Glimts nye finale-låt.

BODØ (Dagbladet): - Låta er enkel og lett å huske. En typisk vinnerlåt, mente Glimts - kanskje også Tippeligaens - beste spiller i år.

Midtbanekollega Olav Råstad sa seg helt enig:

- Fengende fin

- Den er fengende og fin. Og med en verselinje om at vi skal vinne fem- seks null på Ullevaal. Den liker jeg.

- Er det mulig å følge opp i praksis?

- Ja, absolutt. Se bare hva Stabæk klarte på Lerkendal. Hvorfor skal ikke vi klare det samme på nøytral bane? Vi har brutt mange barrierer i år. Den som fortsatt gjenstår - å slå Rosenborg - skal vi overvinne på Ullevaal. Så gode som vi er nå, har vi en stor sjanse til å klare det.

- Med et tungt langskudd fra Råstad?

- Kanskje. Det blir mange tunge langskudd fra meg på Ullevaal, lover Råstad.

- Vi vil se «Åssa» danse! gaules det i et av cupfinalelåtas mellomstikk.

Aasmund «Åssa» Bjørkan er en kløpper på breakdance, og Glimt-fansen bruker alltid å kreve en liten oppvisning når han har scoret.

Og «Åssa» viste fram kunstene opptil flere ganger i det varme lydstudioet - for øvrig et ombygd hønsehus utenfor Bodø sentrum.

- Det kokte der inne, stønnet lynvingen etter noen doser frisk luft.

Låta bærer tittelen (og refrenget) «Ai-ei-ai-ou, å Bodø/Glimt».

- Som fotball-låt betraktet er den genial, mente vokalist Bertil Bertelsen fra bandet Publiners.

Ur-språk

- Refrenget er et slags ur-språk, der fotballens universelle status gjenspeiler seg, mente låtskriver Geir Tømmerberg.

En CD med to cupfinalelåter - den andre heter «Gule flagg i vinden» og framføres av Publiners - blir trykket i 1000 eks og legges ut for salg ei uke før finalen.

Teksten er laget av Bjørn Ola Willassen (Glimts supportersjef, storebror til «Mini») og Knut Eide (også kjent som «Bodø» i Stompa-filmene). Selveste Halvdan Sivertsen har vært tekstkonsulent.

GA ALT: Glimt-gutta er klare for cupfinalen. Her legger de sang på refrenget til klubbens finalelåt. Nå skal bare et par seriekamper som skal gi sølv unnagjøres - så reiser de til Ullevaal. Til venstre sitter Bjørn Ola Willassen - initiativtaker, tekstforfatter, storebror til Mini og «trøkksjef» på Aspmyra. Foto: Bjørn Erik Olsen<!--/BTEK0--><!--BTEK1-->«ÅSSA» DANSET: - Vi vil se «Åssa» danse! heter det i finalelåta. Og Aasmund «Åssa» Bjørkan tok utfordringen og danset slik han pleier å gjøre etter en scoring på Aspmyra.