NATURLIG: AIKs Ivan Turina ble funnet død i sin egen leilighet i dag tidlig. Politiet tror kroaten har dødd av en naturlig årsak. Foto: Ned Alley / Scanpix .
NATURLIG: AIKs Ivan Turina ble funnet død i sin egen leilighet i dag tidlig. Politiet tror kroaten har dødd av en naturlig årsak. Foto: Ned Alley / Scanpix .Vis mer

AIK-keeper funnet død i egen leilighet

Livet sto ikke til å redde.

(Dagbladet): AIKs kroatiske keeper, Ivan Turina (32), ble funnet død i sin egen leilighet i Stockholm i dag tidlig, melder Expressen.

Politiet fikk melding om dødsfallet kl. 07.30 torsdag morgen.

Ifølge politiet skal dødsårsaken skyldes sjukdom.

- Vi ser på dette som et naturlig dødsfall. Patruljen på stedet kunne bekrefte det sammen med leger, forteller Patrik Nuss ved Västerortspolitiet.

Hjertestans Fungerende sportssjef i AIK, Björn Wesström, bekrefter nyheten til SportExpressen.se.

- Ivans hjerte stoppet i natt. Dessverre kunne ikke legene få det i gang igjen, sier Wesström.

- Det er bare helt fryktelig, sier sportssjefen.

AIKs kommunikasjonssjef, Gabrielle Blombäck, forteller at dødsfallet skjedde mens 32-åringen sov.

- Vi fikk en samtale fra noen som bor i nærheten fra han. Det var hans kone som hadde slått alarm på morgenen. Han døde plutselig i søvne, det er det vi vet, forteller kommunikasjonssjefen.

Født med hjertefeil AIKs sportssjef forteller at de nå skal starte sorgarbeidet i laget.

- Vi skal nå på morgenen snakke med spillerne.

Ivan Turina etterlater seg en gravid kone og to tvillingdøtre.

- Andreas Alm (AIKs trener) har vært og møtt Ivans familie i leiligheten. Samboeren og hans tvillinger, sier Wesserström.

Ifølge AIKs klubblege visste klubben at kroaten var født med feil på hjertet. Karol Zyto forteller at Turina selv fortalte om dette, men avviser at keeperens hjertefeil var alvorlig.

- Absolutt ikke. Vi visste om dette. Alle undersøkelser og hjerteleger har godkjent ham. Vi har funnet den lille feilen, men mange mennesker er født med en sånn liten forandring i hjertet. Det er ikke noe mistenkelig, sier Zyto til Aftonbladet.

- Fantastisk tvers igjennom Den 32-år gamle førstekeeperen kom til den svenske klubben i 2010, og skrev en kontrakt på 3,5 år. Han har så langt spilt fem kamper denne sesongen, men har vært ute av spill den siste uken, etter å ha pådratt seg en lårskade i en kamp mot Gefle.

Ivan Turina har tidligere spilt i klubber som Dynamo Zagreb og Lech Poznan.

 I SORG:  Haugesunds Pontus Engblom satt ved siden av Ivan Turina i garderoben da de begge spilte i AIK. - Det er virkelig en sorgens dag, sier 21-åringen til Dagbladet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
I SORG: Haugesunds Pontus Engblom satt ved siden av Ivan Turina i garderoben da de begge spilte i AIK. - Det er virkelig en sorgens dag, sier 21-åringen til Dagbladet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Haugesunds Pontus Engblom spilte i AIK frem til 2012, og skriver at han tenker på keeperens etterlatte. 

- Våkner og blir helt kald i kroppen... Hvil i fred Ivan, et fantastisk menneske tvers igjennom. Tankene går til hans familie, skriver svensken på sin Twitter.

- Jeg er i sjokk. Jeg våknet og fikk sms fra en tidligere lagkamerat, forteller Pontus Engblom til Dagbladet.

- Det er vanskelig å forstå hva som har skjedd, sier den tydelig preget Haugesund-spiller.

- Setter ting i perspektiv Engblom spilte med Ivan Turina i den svenske storklubben fra 2010 til 2012. 21-åringen beskriver keeperen som en rak, ærlig og rolig fyr.

- Som lagkamerat kjente jeg han veldig godt. Vi satt ved siden av hverandre i garderoben, men vi hadde ikke så mye med hverandre å gjøre utenom, forteller Engblom.

- Jeg tenker nå mest på hvordan han var. En spiller med pondus, men som det var mye moro rundt, sier 21-åringen, og sier at tankene nå går til Turinas gravide kone, og de ett år gamle tvillingdøtrene.

At Turina dør ved en så ung alder, synes fotballspilleren er skremmende.

- Det setter perspektiv på saker og ting. Det skjer jo at unge mennesker dør, men når det er noen som er en nær, så kjenner man mer på det. Det er virkelig en sorgens dag.

Manchester City-spiller John Guidetti kommer også med en hilsen på Twitter.

- Hvil i fred Ivan Turina !! Jeg har ikke ord ! Mine bønner går ut til ham og hans etterlate, skriver Guidetti.