Ajax etterlyste Michael Laudrup i storavis

Hevder dansken skylder klubben 22,5 millioner kroner.

 ETTERLYST:  Den tidligere danske storspilleren og manager i Swansea, Michael Laudrup, er etterlyst av den nederlanske klubben Ajax. De mener 48-åringen skylder klubben 22,5 millioner i skattepenger. Foto: REUTERS / Rebecca Naden / NTB Scanpix
ETTERLYST: Den tidligere danske storspilleren og manager i Swansea, Michael Laudrup, er etterlyst av den nederlanske klubben Ajax. De mener 48-åringen skylder klubben 22,5 millioner i skattepenger. Foto: REUTERS / Rebecca Naden / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den tidligere danske stjernespilleren, nå manager i Swansea, Michael Laudrup, har blitt etterlyst i Nederland.

Fredag rykket Amsterdam-klubben Ajax inn en etterlysning etter sin gamle spiller i storavisen De Telegraaf, siden de mener 48-åringen skylder dem en stor sum skattepenger.

Reagerer på fremgangsmåten Swansea-direktør, John van Sweden, reagerer på måten Ajax går frem for å få Laudrup til å stille i rettsmøte.

- Jeg har snakket lenge med Michael om skatte-saken, og han er sjokkert. Ajax får han til å fremstå som en kriminell, med ingen ordentlig adresse eller plass å bo, forteller en sint direktør til Sunday Mirror.

Laudrup har vært manager i Swansea i én sesong, og i februar sikret han ligacup-tittelen med den walisiske klubben.

- Vi snakker om Swansea-manageren her, sier van Sweden, og mener det ikke burde være vanskelig for Ajax å vite hvor Laudrup oppholder seg.

- Helt vanlig Klubben på sin side, mener en avis-etterlysning er vanlig prosedyre.

- Dette er en formell prosedyre når personen som er involvert ikke bor i Nederland, og ikke har noen permanent adresse utenlands, forklarer en talsperson for Ajax, ifølge Sunday Mirror.

I helgen skulle egentlig Michael Laudrup vært med U19-laget fra Swansea på en turnering i Haag, Nederland. Der møtte han aldri opp, og nå spekuleres det i om manageren ikke møtte opp grunnet skattekravet og etterlysningen fra gamleklubben.

Pengekravet fra Ajax stammer fra da den danske stjernen meldte overgang fra japanske Vissel Kobe til den nederlandske klubben i 1997.

Unngikk skattemyndighetene Laudrup fikk da en fin bonus fra den nederlandske klubben, som ble mottat svart. I 2004 avslørte danske BT hvordan utbetalingen av bonus var gjort på en kreativ måte, for å unngå skattemyndighetene, skriver sporten.dk

Avsløringen førte til at Ajax måtte betale skattepengene - og de nå krever de at Laudrup gjør opp for seg, og betaler de 22,5 millioner kroner Ajax har måttet innbetale til skattemyndighetene for bonusen spilleren mottok for 16 år siden.

Ajax krever at deres tidligere spiller møter selv, eller sender en stedfortreder, til rettsmøtet i Amsterdam 29. august.

 ANNONSEN:  I etterlysningen fra Ajax, krever de at Laudrup møter i Amsterdam 29. august. Faksimile: De Telegraaf
ANNONSEN: I etterlysningen fra Ajax, krever de at Laudrup møter i Amsterdam 29. august. Faksimile: De Telegraaf Vis mer