KLAR FOR AJAX: Dennis Johnsen skal være klar for storklubben Ajax. Foto: Heerenveen.
KLAR FOR AJAX: Dennis Johnsen skal være klar for storklubben Ajax. Foto: Heerenveen.Vis mer

Dennis Johnsen til Ajax

Ajax henter norsk stortalent: - Vi har gjort alt vi kan for å beholde ham

Det melder Heerenveen på sin hjemmeside.

(Dagbladet): 19-åringen Dennis Johnsen skal være klar for den nederlandske storklubben Ajax.

Nordmannen, som tidligere var en del av Rosenborg sin talentsatsing og som siden 2015 har vært hos Heerenveen, kommer til å signere kontrakten i Amsterdam seinere i dag, skriver Heerenveen på sin hjemmeside.

- Det er synd

Ifølge Omrop Fryslan skal nordmannen ha gått fra Heerenveen til Ajax i Æresdivisjonen for 2 millioner euro.

Manager i Heerenveen Gerry Hamstra forteller at han kommer til å savne nordmannen.

- Det er synd at et talent som Dennis nå drar, til og med før han har debutert her, forteller han til hjemmesiden og fortsetter:

- Vi har gjort alt vi kan for å beholde han, men dessverre så var ikke dette mulig. Og selv om vi heller ønsker å se han spille i Friesland, ønsker vi ham alt det beste i Ajax.

Norsk i Nederland

Sammen med Johnsen i Heerenveen, er også Martin Ødegaard og Morten Thorsby. Sammen startet de kampen mot tyrkiske Genclerbirligi i slutten av juli. En kamp hvor Ødegaard vartet opp med et flott mål.

De tre blir nå til to, men Johnsen forblir i nederlandsk fotball.

- Nederlendere ser generelt på oss som små i fotballsammenheng. De ser ned på oss, men det er egentlig ikke noen grunn til det. Vi har mange gode spillere på vei opp og har store muligheter og et spennende potensial, sa Heerenveens Morten Thorsby til Dagbladet i juli.

Han la også til at Norges rykte var bedre i Heerenveen og at de setter pris på norske spillere og den norske mentaliteten.