KOLLAPSET: Abdelhak Nouri gikk i bakken etter 72 minutter mot Werder Bremen lørdag. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
KOLLAPSET: Abdelhak Nouri gikk i bakken etter 72 minutter mot Werder Bremen lørdag. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hjerneskade for Abdelhak Nouri

Ajax i sjokk: - Den verste beskjeden vi kunne fått

Melder om varig hjerneskade på midtbanespiller Abdelhak Nouri.

(Dagbladet): Ajax-spiller Abdelhak Nouri (20) har pådratt seg en varig hjerneskade etter at han kollapset under treningskampen mot Werder Bremen lørdag. Det melder Ajax på sine nettsider, som brøt sammen rett etter at nyheten ble kjent.

Midtbanespilleren falt om på gressematta etter 72 minutter. Nouri kjempet en stund for livet etter kollapsen. Det ble utført hjerte- og lungeredning på 20-åringen.

Nouri har pådratt seg hjerneskade trolig som følge av oksygenmangel.

- Dette er den verste beskjeden vi kunne fått, sier Ajax-direktør Edwin van der Sar, ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf.

Nouri har oppholdt seg på intensivavdelingen i Innsbruck de siste dagene. Det er her det ble konstatert hjerneskade.

- Det er helt forferdelig. Vi føler med foreldrene og de pårørende. For dem er dette ikke til å holde ut, sier van der Sar til avisa.

- Nouri var et stort talent. Dessverre får vi aldri vite hvor langt han kunne drevet det.

Nouri har gått gradene i Ajax, der han startet i ungdomsavdelingen i 2015. Han har flere kamper for aldersbestemte landslag i Nederland.