Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ajax-keeper Stekelenburg tok en Ramos

Mistet ligatrofeet fra busstaket etter møte med strømledning.

(Dagbladet): Klippet hvor Sergio Ramos mister Copa del Rey-pokalen etter Real Madrids finaletriumf mot Barcelona i april har gått sin seiersgang på YouTube de siste ukene.

Nå får imidlertid den spanske landslagsbacken konkurranse om klikkene fra Ajax-keeper Maarten Stekelenburg, som viste seg fra en uvanlig slepphendt side da han mistet sølvfatet som tildeles vinneren av Æresdivisjonen.

Søndag sikret Ajax seg sitt første seriemesterskap siden 2004 - det 30. totalt - og begivenheten måtte naturligvis feires med en parade gjennom Amsterdams gater.

SLEPPHENDT: Maarten Stekelenburg er nevnt som en av de heteste kandidatene til å etterfølge landsmannen Edwin van der Sar i Manchester United. Sir Alex Ferguson ble neppe imponert av håndteringen av seriemesterfatet.Foto: Privat
SLEPPHENDT: Maarten Stekelenburg er nevnt som en av de heteste kandidatene til å etterfølge landsmannen Edwin van der Sar i Manchester United. Sir Alex Ferguson ble neppe imponert av håndteringen av seriemesterfatet.Foto: Privat Vis mer

Mens Real Madrid og Ramos kjørte i åpen buss for noen uker siden, måtte Stekelenburg og lagkamerat Jan Vertonghen ta i bruk takluka for å vise fram sølvfatet til ekstatiske supportere langs traseen.

Det gikk ikke så bra, for den vanligvis trygge sisteskansen mistet grepet da en uforutsett hindring dukket opp i hodehøyde, og sølvfatet skled av taket og deiset i asfalten foran den neste bussen i kortesjen.

- Vi måtte slippe det fordi vi var på kollisjonskurs med en strømledning, var Stekelenburgs forklaring overfor ANP, ifølge  nederlandske goal.com.

FUKTIG FEIRING: Ajax-trener Frank de Boer (midten) tok med spillerne i boblebadet da seriemesterskapet skulle feires. Keeper Stekelenburg til venstre for sjefen. Foto: SCANPIX /  AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK
FUKTIG FEIRING: Ajax-trener Frank de Boer (midten) tok med spillerne i boblebadet da seriemesterskapet skulle feires. Keeper Stekelenburg til venstre for sjefen. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK Vis mer

Keeperen kunne imidlertid puste lettet ut da serietrofeets utforming sørget for at det trillet unna bussdekktrusselen bakfra. En overlykkelig supporter fikk etterhvert tak i fatet, og løp triumferende langs Ajax-bussen med det intakte ligatrofeet høyt hevet over hodet.

- Det minnet definitivt om episoden med Real Madrid etter den spanske cupfinalen, sier trener Frank De Boer, som ikke var veldig imponert over Stekelenburg og Verthongens håndtering av sølvfatet.

Det ble neppe Manchester United-ledelsen heller, dersom Stekelenburg er keeperen klubbdirektør David Gill hintet til da han søndag fortalte at de hadde bestemt seg for hvem som skal erstatte Edwin van der Sar.

Stekelenburg blir sammen med Atlético Madrids David De Gea nevnt som de to heteste kandidatene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media