Dennis Johnsen skifter klubb

Ajax låner ut norsk stortalent til Heerenveen

Etter det Dagbladet erfarer, låner Ajax det norske stortalentet Dennis Tørset Johnsen (20) ut til Heerenveen.

SKIFTER BEITE: Dennis Johnsen (20) vender tilbake til Heerenveen på en utlånsavtale fra Ajax. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKIFTER BEITE: Dennis Johnsen (20) vender tilbake til Heerenveen på en utlånsavtale fra Ajax. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

16. august 2017 kjøpte den nederlandske storklubben Ajax trønderen Dennis Tørset Johnsen fra Heerenveen.

Dagbladet får opplyst at den norske U21-landslagsspilleren nå lånes ut igjen til Heerenveen. Utlånsavtalen varer ut sesongen for den teknisk begavede kantspilleren.

Bare den medisinske testen gjenstår. Den finner sted i morgen tidlig, får Dagbladet opplyst.

Går den i orden, presenteres Dennis Johnsen som Heerenveen-spiller i morgen.

Heerenveen har indikert at trønderen skal få mye spilletid i klubben hvor Morten Thorsby har vært en av klubbens viktigste spillere i flere sesonger før han nylig gikk til Sampdoria.

Martin Ødegaard var utlånt til Heerenveen forrige sesong. Nicolai Næss er den tredje nordmannen som har forlatt den nederlandske klubben i løpet av det siste året.

Derfor forlot han Heerenveen sommeren 2017

Da 20-åringen signerte for Ajax i 2017 fra nettopp Heerenveen, ble han lokket av svært smigrende ord fra legendene Marc Overmars, som i dag er Ajax-direktør, og Edwin van der Sar, konsernsjef i Ajax.

TALENT: Dennis Johnsen er fortsatt i Ajax' framtidsplaner, selv om han nå lånes ut til Heerenveen. Foto: NTB Scanpix
TALENT: Dennis Johnsen er fortsatt i Ajax' framtidsplaner, selv om han nå lånes ut til Heerenveen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er kjempeartig å få vite at slike legender har så stor tro på meg. De har sagt mye positivt og tror jeg kan spille meg inn på førstelaget i løpet av kontraktsperioden på to-tre år. Det er målet, sa Dennis Johnsen til Dagbladet den gang.

- Hvorfor valgte du Ajax når du kunne ha fått spille for Heerenveens førstelag allerede nå?

- Det stemmer at de ga meg indikasjoner om at jeg ville bli satset på for førstelaget, men treningshverdagen i Ajax er et hakk opp. I tillegg har Overmars og co. sagt at de har stor tro på meg. Derfor sa jeg ja til tilbudet.

- Med andre ord tenker du litt likt som det Martin Ødegaard gjorde da han valgte Real Madrid, altså for å oppnå best mulig treningshverdag?

- Ja, det er noe av det samme som Martin valgte, men kanskje ikke i like stor grad som i Real Madrid. Jeg har ikke snakket så mye med Martin om overgangen, men jeg regner med at jeg har hans støtte, sa kantspilleren.

- Jeg har blitt tatt godt imot i Ajax og stortrives så langt. Det var vanskelig å si nei til et slik tilbud, selv om jeg trivdes godt i Heerenveen.