Dennis Johnsen skifter klubb

Ajax låner ut norsk stortalent til Heerenveen

Etter det Dagbladet erfarer, låner Ajax det norske stortalentet Dennis Tørset Johnsen (20) ut til Heerenveen.

SKIFTER BEITE: Dennis Johnsen (20) vender tilbake til Heerenveen på en utlånsavtale fra Ajax. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKIFTER BEITE: Dennis Johnsen (20) vender tilbake til Heerenveen på en utlånsavtale fra Ajax. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

16. august 2017 kjøpte den nederlandske storklubben Ajax trønderen Dennis Tørset Johnsen fra Heerenveen.

Dagbladet får opplyst at den norske U21-landslagsspilleren nå lånes ut igjen til Heerenveen. Utlånsavtalen varer ut sesongen for den teknisk begavede kantspilleren.

Bare den medisinske testen gjenstår. Den finner sted i morgen tidlig, får Dagbladet opplyst.

Går den i orden, presenteres Dennis Johnsen som Heerenveen-spiller i morgen.

Heerenveen har indikert at trønderen skal få mye spilletid i klubben hvor Morten Thorsby har vært en av klubbens viktigste spillere i flere sesonger før han nylig gikk til Sampdoria.

Martin Ødegaard var utlånt til Heerenveen forrige sesong. Nicolai Næss er den tredje nordmannen som har forlatt den nederlandske klubben i løpet av det siste året.

Derfor forlot han Heerenveen sommeren 2017

Da 20-åringen signerte for Ajax i 2017 fra nettopp Heerenveen, ble han lokket av svært smigrende ord fra legendene Marc Overmars, som i dag er Ajax-direktør, og Edwin van der Sar, konsernsjef i Ajax.

TALENT: Dennis Johnsen er fortsatt i Ajax' framtidsplaner, selv om han nå lånes ut til Heerenveen. Foto: NTB Scanpix
TALENT: Dennis Johnsen er fortsatt i Ajax' framtidsplaner, selv om han nå lånes ut til Heerenveen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er kjempeartig å få vite at slike legender har så stor tro på meg. De har sagt mye positivt og tror jeg kan spille meg inn på førstelaget i løpet av kontraktsperioden på to-tre år. Det er målet, sa Dennis Johnsen til Dagbladet den gang.

- Hvorfor valgte du Ajax når du kunne ha fått spille for Heerenveens førstelag allerede nå?

- Det stemmer at de ga meg indikasjoner om at jeg ville bli satset på for førstelaget, men treningshverdagen i Ajax er et hakk opp. I tillegg har Overmars og co. sagt at de har stor tro på meg. Derfor sa jeg ja til tilbudet.

- Med andre ord tenker du litt likt som det Martin Ødegaard gjorde da han valgte Real Madrid, altså for å oppnå best mulig treningshverdag?

- Ja, det er noe av det samme som Martin valgte, men kanskje ikke i like stor grad som i Real Madrid. Jeg har ikke snakket så mye med Martin om overgangen, men jeg regner med at jeg har hans støtte, sa kantspilleren.

- Jeg har blitt tatt godt imot i Ajax og stortrives så langt. Det var vanskelig å si nei til et slik tilbud, selv om jeg trivdes godt i Heerenveen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer