Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Ajax med fin hyllest av Cruyff: Endrer navn på stadion

Johan Cruijff Arena.

STADIONNAVN: På det som ville vært 70-årsdagen til den avdøde fotballegenden Johan Cruyff ble det kjent at Ajax' hjemmebane får hans navn.
 Foto: NTB Scanpix
STADIONNAVN: På det som ville vært 70-årsdagen til den avdøde fotballegenden Johan Cruyff ble det kjent at Ajax' hjemmebane får hans navn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På det som ville vært 70-årsdagen til den avdøde fotballegenden Johan Cruyff ble det kjent at Ajax' hjemmebane får hans navn.

Bystyret i Amsterdam er blitt enig med Ajax om å endre navnet på Amsterdam Arena til Johan Cruijff Arena (med den nederlandske stavingen av Ajax- og Barcelona-stjernens navn). Cruyff døde i fjor etter lengre tids sykdom.

Ajax, arenaens styre og Amsterdam by sier at de ved navnebyttet vil gi sin hyllest til den beste fotballspilleren Amsterdam og Nederland noensinne har frambrakt.

Tirsdagens overenskomst er ventet å tre i kraft innen seks måneder.

Johan Cruyff ble født i Amsterdam og ble kjent som den fremste eksponent for Ajax' og Nederlands totalfotball tidlig på 1970-tallet. Under VM i 1974 ledet han landslaget til finalen før det ble tap for vertene Vest-Tyskland.

Han fikk senere suksess først som spiller og senere trener i Barcelona. Den katalanske storklubben besluttet tidligere i år å gi reservelagets arena navn etter Cruyff.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media