STOPP: Cupfinalen mellom Ajax og PEC Zwolle ble stoppet i 30 minutter grunnet supportere på tribunen. Foto:. EPA/OLAF KRAAK
STOPP: Cupfinalen mellom Ajax og PEC Zwolle ble stoppet i 30 minutter grunnet supportere på tribunen. Foto:. EPA/OLAF KRAAKVis mer

Ajax med overraskende stortap i dramatisk cupfinale

Slått 5-1.

Storfavoritt Ajax tok ledelsen, men kollapset og tapte hele 1-5 for Zwolle i den nederlandske cupfinalen søndag.

Finalen ble til dels overskygget av at den to ganger måtte stoppes på grunn av at enkelte Ajax-supportere kastet store mengder fyrverkeri på banen. På det lengste ble kampen i Rotterdam utsatt i en halvtime.

Ryan Thomas og Guyon Fernandez ble heltene for Zwolle med to mål hver seg i første omgang. Dermed satte klubben, som vant cupen for første gang, en stopper for Ajax drømmer om en dobbelttriumf. I serien leder Ajax seks poeng foran Feyenoord når to runder gjenstår.

Storklubben fikk en lysende start på cupfinalen. Allerede etter tre minutter ordnet Ricardo van Rhijn 1-0, men det ble stopp i spillet like etterpå da banen ble fylt med bluss, fyrverkeri og røykbomber.

Først etter en halvtime ble finalen satt i gang igjen, men da var ikke Ajax skjerpet og målene rant inn. Thomas scoret to ganger på fire minutter, mens en dobbel fra Fernandez ga 4-1-ledelse for Zwolle til pause.

Bram van Polen avsluttet scoringsfesten til 5-1 fem minutter ut i annen omgang.

(NTB)