Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FC København i Europa League

- Ajax scoret fordi vi sto igjen med en dverg foran mål, sier Ståle Solbakken

Rent bortsett fra at han omtaler baklengsmålet som en skandale er Ståle Solbakken godt fornøyd med 2-1 over Ajax. Godt å høre han ikke er blitt stormannsgal.

SEIER: Ståle Solbakken og FC København tok første stikk mot Ajax i Europa League torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Ståle Solbakken og FC København tok første stikk mot Ajax i Europa League torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

FC København-Ajax 2-1 (1-1)

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg tolererer baklengsmål, det er ikke det, men jeg tolerer ikke baklengsmål på grunn av posisjonsfeil. Det er ikke oss. Det er en skandale. Og hadde Kasper Dolberg blitt stående igjen med en av stopperne våre hadde ikke Ajax scoret, men han gjorde ikke det, han ble stående igjen med en dverg.

- Jeg tror ikke Peter Ankersen er høyere enn en meter og tredve centimeter.

DET ER MANGE måter å forklare et baklengsmål på. Ståle Solbakken tok den varianten der, selvfølgelig med et smil om munnen. Men irritasjonen han følte lå tjukt utapå FCK-treneren, og ikke til å ta feil av.

Fordi det var så unødvendig.

Fordi det var så atypisk FC København.

DET ALLE TRODDE skulle blitt tett, sjansefattig og målfattig ble åpent, i perioder kaotisk og med tre scoringer på toppen av flere andre muligheter. Fotballkamper går ikke alltid som man tror. Men uavhengig av innhold og kvalitet, som for FCK's vedkommende svingte voldsomt gjennom hele kampen, reiser Nordens beste fotballag til Amsterdam med ledelse.

Basert på kvalifiserte målsjanser er det veldig fortjent.

Basert på målet Ajax fikk annullert tre minutter før slutt var det litt heldig.

MÅLJUBEL: Andreas Cornelius scoret FC Københavns andre mål i 2-1-seieren over Ajax. Foto: NTB Scanpix
MÅLJUBEL: Andreas Cornelius scoret FC Københavns andre mål i 2-1-seieren over Ajax. Foto: NTB Scanpix Vis mer

FC KØBENHAVN GJORDE 1-0 etter 28 sekunder (Rasmus Falk), hadde et par tre muligheter til å doble ledelsen, men svingte voldsomt i prestasjonene. Det var ett av problemene. Et annet var en liten lekkasje til venstre i eget forsvar, et defensivt problem det var vanskelig å reparere. For der ute hadde Ajax en kvikk 21-åring fra Burkina Fasso, Bertrand Traoré på lån fra Chelsea, og han hadde gode arbeidsforhold enten han måtte det gjøre det selv eller det kom en kamerat og skapte to mot en.

Ikke bare fordi han var kvikk i beina og ofte kom seg rundt.

Men fordi han hadde blikk til å velge flere løsninger.

FC KØBENHAVN VAR i dønn balanse da Ajax utliknet. Det, pluss det faktum at Ståle Solbakken hadde advart mot de bevegelsene Ajax skrudde sammen i forkant av målet, og i tillegg øvd på det på trening, fikk den norske treneren til å se rødt. For det var ikke overraskende det som skjedde mellom Davy Klaassen (løp) og Bertrand Traoré (pasning), Ståle Solbakken hadde ikke bare advart mot det, FCK hadde faktisk trent på å forsvare seg mot akkurat det angrepet. Like fullt ble de tatt med buksene nede.

Og da alt det andre også slo inn, at midtstopperne ble dratt ut av posisjon fordi feilene forplantet seg, skjedde det som ikke skulle skje.

Ajax sin danske 19-åring Kasper Dolberg, en spiss som i perioder herjet med normalt bunnsolide Mathias Zanka Jørgensen, ble stående igjen med Solbakkens dverg, Peter Ankersen.

Han gjorde 1-1 akkurat som han ville.

ANDREAS CORNELIUS ga FCK 2-1 da Ajax hadde tatt kontrollen på andre omgang. Det reddet både kvelden og hjemmelaget. Og forteller om en ferdighet som vil bli FCKs farligste våpen i Amsterdam.

Cornelius sin enorme luftstyrke

STÅLE SOLBAKKEN SA på forhånd at han savner Thomas Delaney midt i banen. Det er til å forstå. Det er ikke like trygt uten mannen som ble solgt til Werder Bremen i januarvinduet. Serberen Uros Matic, hentet fra Sturm Graz for å tettet hullet etter Delaney, er ikke på det nivået ennå. Og for å synliggjøre savnet var det Matic som startet elendigheten før 1-1 fordi han ikke gjorde som han hadde fått beskjed om.

En læring som kostet FCK et baklengsmål.

- MEN 2-1 ER greit, sier Ståle Solbakken. Det er et fair resultat. Vi hadde ikke fortjent å vinne 3-1. Og vi drar til Amsterdam med håp og tro om at vi skal klare det, og vi drar dit for å score et mål. Ja, vi kan nok sikkert klare å spille for 0-0, vi slipper jo ikke inn veldig mange mål, men jeg tenker ikke sånn.

- Vi har spillere som kan score.

- Og scorer vi i Amsterdam om en uke har vi enda bedre muligheter til å klare det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media