Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ajax tar skylden for talentets hjerneskade: - Et stort sjokk

Ajax innrømmer at stortalentet Abdelhak Nouri ikke fikk adekvat behandling da han kollapset i en treningskamp. Klubben beklager overfor familien.

FIKK IKKE GOD NOK BEHANDLING: Abdelhak Nouri. Foto: NTB Scanpix
FIKK IKKE GOD NOK BEHANDLING: Abdelhak Nouri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den nederlandske fotballstorheten kommer med innrømmelsen i en pressemelding på sitt nettsted.

– Etter å ha mottatt ny informasjon har vi nådd en konklusjon. Den er at behandlingen av Abdelhak Nouri på treningsfeltet i Østerrike ikke var tilstrekkelig, sier klubbdirektør Edwin van der Sar.

– Vi tar derfor fullstendig ansvar for konsekvensene av hendelsen, la den tidligere Manchester United-spilleren til.

Falt om

Nouri, populært kalt Appie, falt plutselig om ute på gressmatta under treningskampen mot tyske Werder Bremen i Østerrike i starten av juli i fjor.

Unggutten ble først hastet til et sykehus i Innsbruck, før han ble sendt videre til Amsterdam. Nederlenderen, som kom til Ajax som 7-åring, viste seg å ha pådratt seg en permanent hjerneskade. Han kan derfor ikke spise, snakke eller gå igjen.

Van der Sar opplyser at klubben opprinnelig trodde de hadde gitt Nouri best mulig hjelp på feltet, men at de hadde spurt om hjelp fra en tredjepart etter at Nouris familie hadde saksøkt Ajax for penger til livsvarig pleie.

– Sjokk

Funnene fra kardiologene skal ha kommet som et «stort sjokk» da de viste at det «ikke hadde blitt gitt nok oppmerksomhet til måling av hjerterytme», da helsepersonellet i stedet hadde konsentrert seg om å åpne Nouris luftveier.

Rapportene viste også at en hjertestarter skulle være brukt tidligere for å få et bedre bilde av situasjonen.

Van der Sar sier videre at Ajax vil sikte på å ta ansvar og oppfylle sine forpliktelser.

(NTB)