Ajer (17) herjet med Stabæk

Start med en hjelpende hånd til Rosenborg.

Start - Stabæk 4-1 (2-0)

(Dagbladet): Mandag kom beskjeden om at Mons Ivar Mjelde slutter som Start-trener etter inneværende sesong. Om Start-spillerne fikk en bedre ro uten flere spekulasjoner rundt treneren vites ikke, men laget gikk iallfall ut i hundre i kveld.

Stabæk, som har imponert kolossalt denne sesongen, så ut som en skygge av seg selv. Man skulle ikke tro at det var de blåkledde som lå på andreplass på tabellen, når du så det som skjedde på gressmatta i Kristiansand.

- Vi var dårlige på alle måter i dag. Jeg tar ansvaret som trener for jeg syns ikke vi var gode nok i dag, sier Stabæk-trener Bob Bradley til C More.

Han mente Stabæk viste årsverste på Sør Arena.

- Vi får kampen inn i et godt spor, og det er veldig gøy å sette de på plass. Å være det tredje laget som slår Stabæk, og feie de av banen. Det er gøy, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde, som på sin side mente det var årsbeste av mannskapet sitt.

Storspilte Kristoffer Ajer (17) er et hett overgangsobjekt med sin unge alder og autoritære spillestil, og 17-åringen kom på scoringslista også i kveld. Unggutten fikk stå helt alene i boksen og stange inn 3-0 til sørlendingene snaut ti minutter etter pause.

Og Ajer var ikke ferdig for kvelden. Bare minutter etter at Adama Diomande hadde tent et lite håp for Stabæk med en redusering, var Ajer på pletten igjen.

Keepertabbe Det skjedde etter at Stabæk-keeper Mande Sayouba var på den berømte bærturen. Vilhjálmsson headet ballen foran hendene på keeperen, og kula landet på hodet til Ajer, som styrte den rett i mål.

17-åringen ble kåret til kampens beste spiller av den lokale juryen.

- Det er vanskelig å argumentere mot det, sier C More-kommentator Petter Veland.

- Jeg forstår ikke helt selv hva jeg driver med. Jeg har scoret sju mål og det er utrolig morsomt, sier Ajer til C More.

Stabæk forsøkte å hente seg inn i kampen igjen, og Asante ropte på straffespark da han gikk i bakken etter 77 minutter. Men den tidligere Start-spilleren ble ikke hørt.

Seieren til Start er gode nyheter for Rosenborg som spiller i morgen. Trønderne kan nå få en luke på toppen av tabellen.

Pangstart Stabæk-spiller Ernest Asante spilte i kveld sin første kamp mot gamleklubben etter overgangen før inneværende sesong. Vingen har tidvis vært en åpenbaring for Stabæk, og det var nok mange på Sør Arena som fryktet at han skulle herje med Start.

I stedet var det hjemmelaget som fikk en pangstart etter snaut 20 minutter. Matthías Vilhjálmsson sneik seg inn på bakerste stolpe og satte foten fram på det perfekte innlegget fra Ole Martin Rindarøy.

Og det var Start som var det førende laget før hvilen. Espen Børufsen og Kristoffer Ajer hadde begge store muligheter til å øke, men avslutningene var ikke gode nok.

Og når Håkon Opdal tok det som kom i motsatt ende, så det lenge ut til å bli en frustrerende aften for de tilreisende fra Bærum.

Stor omgang Rindarøy spilte en meget god kamp fra sin venstreback-posisjon. Han var villig med fremover i banen, og sørget for en ny assist på overtid i første omgang.

Backen slo ballen smart ut bak forsvarsslinja til Stabæk hvor Espen Hoff stod mutters alene. Sistnevnte gjorde ingen feil, og sendte ballen enkelt i nettmaskene tils tor jubel fra hjemmetilhengerne.

- Det er helt fortjent at Espen Hoff dobler ledelsen, sier C More-kommentator Petter Veland på direkten.

Kampens første målscorer var meget fornøyd med lagkamerat Rindarøy.

- Stabæk styrte spillet, men vi er farlige på kontringer. Ole Martin har to fantastiske assist og vi er veldig fornøyd, sier Vilhjálmsson til C More i hvilen.