Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ajer advares mot Dortmund-tilbud

Stefan Johansen påpeker at Celtic-manager Brendan Rodgers har jobbet med verdensklassespillere. Mener Kristoffer Ajer kan ha godt av å fortsette med ham.

HØY OG STERK: Kristoffer Ajer har to landskamper for Norges A-lag. Her fra debuten mot Australia på Ullevaal stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
HØY OG STERK: Kristoffer Ajer har to landskamper for Norges A-lag. Her fra debuten mot Australia på Ullevaal stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kristoffer Ajer (19) og Celtic spilte seg søndag til den skotske cupfinalen. Laget vant 4-0 over Rangers og møter Motherwell i finalen 19. mai.

Ajer spilte hele kampen i tospann med Dedryck Boyata på midtstopperplass og får karakteren sju av ti i den skotske avisa Daily Record.

Nordmannen - som i mars fikk debuten på A-landslaget mot Australia - er den siste tida blitt koblet til Borussia Dortmund. Dette har vært bredt omtalt i skotske aviser. Men på ei dobbeltside i The Scottish Mail on Sunday i dag advarer landslagskaptein Stefan Johansen mot å bite på et eventuelt tilbud fra den tyske giganten.

Årsak: Celtic-manager Brendan Rodgers.

STORT INTERVJU: Stefan Johansen blir intervjuet over ei dobbeltside i The Scottish Mail on Sunday i dag.
STORT INTERVJU: Stefan Johansen blir intervjuet over ei dobbeltside i The Scottish Mail on Sunday i dag. Vis mer

- Det overrasker meg ikke, sier Johansen om den påståtte Dortmund-interessen.

- Til og med enda større klubber enn Dortmund har øynene åpne for Kristoffer. Jeg snakket med ham da landslaget var samlet og fortalte at Celtic er det perfekte stedet å være. Spesielt med tanke på Brendan.

Den tidligere Celtic-spilleren fortsetter:

- Jeg tror han kan lære mye under Brendan. Han har trent verdensklassespillere og vet hva som skal til for å komme på det øverste nivået. Kristoffer må slutte å tenke på andre ting. Han må fokusere på jobben og se hvor det tar ham til slutt.

Ajer kom fra Celtic til Start i 2016. Det var Ronny Deila som hentet ham til klubben, noe han får ros for i Skottland i dag. Etter et utlån til Kilmarnock har Ajer bygd seg opp til å bli et monster å møte i Celtics midtforsvar.

Ung

Og fortsatt er han bare 19 år. Johansen tror det kan være lurt å ikke rushe fram andre klubber.

Fulham-spilleren sier:

- Jeg er overrasket over hvor fort det har gått. Han er bare 19 år og spiller allerede i en massiv klubb som Celtic. Jeg har vært der og vet hvor stort presset er. Presset handler om å spille i Champions League og vinne trofeer.

Ajer er fornøyd med å spille fast i heksegryta på Celtic Park. Dette går for å være en av de beste stadionene i hele Europa.

- Det er utrolig spennende å være en del av en klubb med en så stor fanskare. Å spille foran 60 000 tilskuere på hjemmekamp er ubeskrivelig. Kravene i klubben er store. Det utvikler deg som spiller, sa han til Dagbladet i mars.

Helt

Bare ni dager i forveien hadde Celtic møtt Rangers. Etter 3-2-seieren – der Celtic nok en gang befestet posisjonen på toppen av det skotske hierarkiet – gjorde Ajer seg populær blant fansen.

Plutselig fikk han øye på en gutt han gjerne ville gi drakta til.

En vakt prøvde å holde ham igjen, men nordmannen lot seg ikke stoppe. Han gikk mot tribunen bak det ene målet og overleverte drakta. Det skal han ikke gjøre, ifølge Celtics interne regler.

Ajer sier:

- Når du spiller foran så mange mennesker - i en så stor kamp - glemmer du litt regler og folk som vil holde deg unna supporterne. Jeg ville bort til en gutt som sto der, det var sånn det skulle være.

Borussia Dortmund ligger for øvrig på fjerdeplass i Bundesliga. Jan Derek Sørensen og André Bergdølmo har spilt i klubben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!