GOD KAMP: Kristoffer Ajer spilte hele oppgjøret mot Rosenborg på Celtic Park i går kveld. Og imponerte. Foto: NTB Scanpix
GOD KAMP: Kristoffer Ajer spilte hele oppgjøret mot Rosenborg på Celtic Park i går kveld. Og imponerte. Foto: NTB ScanpixVis mer

Celtic - Rosenborg 0-0

Ajer ble nervøs da han fikk vite laget. Nå forbløffer han Skottland

Spås en stor Celtic-framtid etter kampen mot Rosenborg.

Celtic - Rosenborg 0-0

GLASGOW (Dagbladet): Skotske aviser omtaler Kristoffer Ajer (19) som en av de beste Celtic-spillerne mot Rosenborg i går kveld. Den var det ikke mange som så komme før kampen, som endte 0-0.

I andre halvdel av forrige sesong var nordmannen lånt ut til Kilmarnock. Totalt fikk han 30 minutter i Celtic-trøya. Også kommende sesong - som starter i august - har ekspertene antatt at den tidligere Start-spilleren blir lånt ut.

Men etter kvalifiseringen til Champions League i går spørs det om det ikke blir en tur på kontoret til manager Brendan Rodgers. Agenda: Framtida.

Midtstopperen fikk tillit fordi laget var rammet av skader. Den skotske utgaven av The Sun presenterte det som et «sjokkuttak».

Den 196 centimeter høye spilleren havnet i mange tøffe dueller med Nicklas Bendtner og brukte fysikken godt. Celtic TV kåret ham til banens beste spiller.

Belønnes med seks

Ajer fyller i dag dobbeltsider i alle de store tabloidavisene i Skottland. The Scottish Sun belønner ham med karakteren seks av ti.

HØY, HØYERE, HØYEST: Kristoffer Ajer var i mange tøffe dueller med Rosenborg-spillerne i går. Rundt seg i denne duellen har han Tore Reginiussen, Nicklas Bendtner og Jørgen Skjelvik. Foto: NTB Scanpix
HØY, HØYERE, HØYEST: Kristoffer Ajer var i mange tøffe dueller med Rosenborg-spillerne i går. Rundt seg i denne duellen har han Tore Reginiussen, Nicklas Bendtner og Jørgen Skjelvik. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det heter:

- Nordmannen spilte mot sine landsmenn, i det som var debuten i konkurranse-sammenheng for Celtic. Bortsett fra ett eller to dårlige øyeblikk, kan den store midtstopperen være fornøyd med innsatsen.

Avisa Daily Record skriver:

- Med bare 30 minutters spilletid i hele Celtic-karrieren, mot Lincoln Red Imps, blomstret han. Han brukte høyden sin bra, han var god med ballen, han hadde noen avgjørende blokkeringer - en strøken innsats. Med den usikre framtida til Erik Sviatchenko ser han ut til å være en spiller på kort og lang sikt.

Nervøs

Nordmannen fikk vite at han skulle spille mot Rosenborg dagen før.

- Jeg ble litt nervøs, men synes jeg kom godt ut av det. Jeg har ikke spilt så mye mot Rosenborg, men jeg vet hvordan norske lag spiller, sa han til skotsk media etter kampen.

I OVERSKRIFTENE: Kristoffer Ajer pryder en dobbeltside i alle de store skotske avisene i dag. Her Scottish Daily Mail.
I OVERSKRIFTENE: Kristoffer Ajer pryder en dobbeltside i alle de store skotske avisene i dag. Her Scottish Daily Mail. Vis mer

- Jeg hadde litt tid å forberede meg på, og jeg hadde en god kommunikasjon med sjefen (Brendan Rodgers). Du kan forberede deg så mye du vil, men når du kommer utpå der føler du at det er en store greie.

Ajer fortsetter:

- Det var bra for meg at jeg kom ut av det med null baklengsmål, og det var bra for laget. Manageren fortalte meg at jeg måtte gjøre det enkelt. Han visste trolig at det var den største kampen i karrieren min.

Godt utgangspunkt

Rosenborg skaffet seg et godt utgangspunkt med 0-0. Laget var ikke briljant, men solid. Returoppgjøret går i Trondheim onsdag. Her har Ajer scoret før, for Start i 2015.

- Det er en god atmosfære der og en fin bane. Vi ser fram til kampen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med innsatsen. Laget er i førerposisjon til playoff i Champions League. Om Ajer sier han:

- Det var artig for ham at han slapp til. Og han var god. Men jeg ville nok kåret en spiller i svart til banens beste.

- Selvfølgelig er han (Ajer) med i den neste troppen til Lagerbäck, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter.