Ajer matchvinner da Start tok viktige poeng

Scoret to mot Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Haugesund - Start 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Start hadde vunnet kun to av ti kamper så langt denne sesongen, før de tok turen til Haugesund.

Og på besøk på Vestlandet viste 17 år gamle Kristoffer Ajer at han har gode evner til å avgjøre kamper.

I sluttminuttene punkterte Start-spilleren kampen, etter selv å først ha sendt gjestene i ledelsen.

- Han har så vinnervilje. Han scorer to flotte mål og avgjører kampen for oss, skryter Start-trener Mons Ivar Mjelde av Ajer til C More.

- Først og fremst var det tre viktige poeng. Vi har slitt i det siste, og at vi vinner her er utrolig viktig, sier matchvinneren selv etter kampne.

Frisk åpning På Haugesund Stadion åpnet hjemmelaget friskt, med flere store sjanser i åpningsminuttene.

Utover i kampen fikk også gjestene fra Kristiansand notere seg for flere sjanser, men var heldige at Søren Christensen ikke greide å utmane Håkon Opdal rett før pause.

Over i andre omgang tok det ikke lang tid før 17 år gamle Kristoffer Ajer sendte Start i ledelsen.

Et innlegg fra kanten ble headet ned av Matthías Vilhjálmsson til Ajer - som enkelt plasserte ballen i Haugesunds nettmasker.

Andre fra Ajer Bare minutter senere skapte Søren Christensen en stor sjanse, men skuddet ble blokkert av en Start-spiller.

På et frispark i det 58. minuttt fra Rolf Daniel Vikstøl måtte Per Kristian Bråtveit ut i et skikkelig tigersprang for å forhindre at Start økte til 2-0.

Etter den store frisparksjansen til gjestene, handlet mye om Haugesund utover i andre omgang, der Christian Gytkjær var uheldig med touchen rett etter 80 spilte minutter.

Haugesund greide ikke å få uttelling for sine sjanser. Og i det 85. minutt avgjorde Starts 17-åring kampen.

Etter å ha blitt spilt igjennom av Solomon Owello, gjorde ungutten ingen feil alene mot keeper Bråtveit - og økte til 2-0 for Start - noe som også ble sluttresultatet.

Dermed har Start spilt sin første kamp i 2015-sesongen uten å slippe inn mål.

- Jeg er fantastisk stolt av guttene. En fantastisks oppreisning av guttene. Haugesund er et robust lag, og slår oss nok i kraft, men jeg synes guttene mine er kloke. Tre poeng er så ufattelig viktig, og det at vi holder nullen for første gang i år, da har vi lov å være fornøyd, sier svært fornøyd Mjelde til C More.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer