HODESMELL: Kristoffer Ajer måtte ut etter å ha pådratt seg en hodeskade i møtet med Livingston søndag. Foto: NTB/Scanpix
HODESMELL: Kristoffer Ajer måtte ut etter å ha pådratt seg en hodeskade i møtet med Livingston søndag. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Kristoffer Ajer ut med alvorlig skade for Celtic

Ajer med brudd i øyehulen - må operere

Midtstopperen fikk ikke fortsette etter å ha pådratt seg en hodeskade søndag. Celtic-manager Brendan Rodgers bekreftet etter kampen at det dreier seg om et alvorlig brudd i øyehulen.

Skadelisten forlenges for Lars Lagerbäck og Norge, som nå må klare seg uten Kristoffer Ajer i de kommende nasjonsligakampene mot Slovenia og Kypros.

Celtic-midtstopperen måtte nemlig byttes ut med en hodeskade i det 70. minutt av søndagens 0-0-kamp borte mot Livingston.

Omfanget av hodeskaden var først uklart, men Celtic melder nå på sin egen Twitter-konto at det etter all sansynlighet blir operasjon på den talentfulle midtstopperen.

Skaden Ajer pådro seg i ansiktet etter hodeduellen skal ha vært et brudd i øyehulen.

- Dette krever etter all sansynlighet operasjon, og det er veldig synd for ham, sa Celtic-manager Brendan Rodgers i omtalen av skaden.

Lignende skader har holdt andre spillere på sidelinjen i opp til tre måneder.

Mistet også landskamper sist

Ajer mistet forrige landslagssamling med en lårskade. Nå er neste mulighet for spill med flagget på brystet først i mars i 2019.

Fra før er det klart at Joshua King mister kampene mot Slovenia og Kypros.