Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ajer og Celtic knuste serielederen igjen

Celtic ga serieleder Hearts juling for annen helg på rad. Etter lørdagens 5-0-seier på Celtic Park skiller bare ett poeng opp til lederlaget.

GLAD: Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix
GLAD: Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoffer Ajer gjorde forrige helg comeback etter skade da Celtic slo Hearts 3-0 i ligacupens semifinale i Edinburgh. Lørdag startet nordmannen på benken, men kom inn og spilte den siste halvtimen av utklassingsseieren i serien.

Hearts tapte bare en av sine 11 første seriekamper og slapp inn sju mål til sammen på de kampene, men nå har laget fått åtte baklengs av Celtic på en uke.

Det sto 3-0 ved pause, til glede for de fleste av 58.831 tilskuere. Odsonne Édouard scoret to ganger i første omgang og er oppe i 11 for sesongen, mens den innleide Leicester-forsvareren Filip Benkovic scoret sitt første for klubben.

Ajer kom inn for Mikael Lustig i det 58. minutt og var på banen da hjemmelaget økte seiersmarginen to ganger. James Forrest scoret i det 65. minutt og Ryan Christie på straffespark i det 89. minutt etter at Forrest ble felt.

Det har løsnet for Celtic den siste tiden, og laget har scoret 20 mål på sine fire siste seriekamper etter å ha greid bare sju på de sju første. Laget er ett poeng bak Hearts, men med en kamp mindre spilt.

– Det var en fantastisk kamp for oss både resultatmessig og prestasjonsmessig. Den siste uken viste vi oss fram på det nivået vi har holdt mot hjemlige motstandere de siste årene, sa manager Brendan Rodgers.

– Vi var veldig aggressive i det defensive arbeidet og kunne ha scoret et par mål til. Det var en strålende laginnsats.

Celtic viste lovende form foran den viktige europaligakampen mot RB Leipzig i Rosenborgs gruppe torsdag. I Europaligaen er den skotske klubben på tredjeplass og trenger en seier mot 2.-plasserte Leipzig.

Fredrik Brustad spilte 81 minutter da Hamilton slo Livingston 1-0. Han ble byttet ut med Mason Enigbokan Bloomfield, som fem minutter senere scoret vinnermålet.

Hamilton er på 10.-plass på tabellen, men med god luke til de to siste.

Jean Alassane Mendy var ubenyttet reserve da Dundee tapte 0-1 i Motherwell.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!