Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffer Ajer om Celtic og egen utvikling

Ajer om lagkompisens ville feiring: - Han er fantastisk

Fornøyd med egen utvikling: - Målet om å bli en veldig god midtstopper er i rute

CELTIC: Kristoffer Ajer forteller om livet i Celtic, egen utvikling og Mikael Lustig. Foto: Jeff Holmes/REX/Shutterstock
CELTIC: Kristoffer Ajer forteller om livet i Celtic, egen utvikling og Mikael Lustig. Foto: Jeff Holmes/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mikael er fantastisk, smiler Kristoffer Ajer.

På nærmest sensasjonelt vis beseiret Sverige Italia i playoff til VM i helga, og en som stjal showet både før og etter kampen var Ajers lagkamerat i Celtic, Mikael Lustig.

Før kampen pep de italienske supporterne under Sveriges nasjonalsang, og det holdt på å klikke for den svenske backen.

- Jævla f*****, ropte han til italienerne da sangen var over. Men Lustig fikk hevnen sin, og det var han som kunne juble til slutt.

Etter kampen ødela de svenske spillerne et TV-studio, og den tidligere Rosenborg-spilleren danset vilt foran kamera da drømmen om VM gikk i oppfyllelse.

- Det var bare artig det, det var ville gledescener. Det var vel svensk TV, så da går det vel greit, sier Ajer.

- Utrolig motiverende

Sammen med Danmark og Island, danner Sverige en nordisk trio som alle er klar for Russland 2018. Norges A-landslag kom aldri i nærheten av det, og mye skal klaffe om U21-landslaget skal nå EM i 2019.

- Vi har fortsatt fire kamper igjen, og skal møte både Tyskland og Israel borte, som er to bra lag. Det er mye vi skal gjennom fortsatt, men vi har en mulighet, analyserer Ajer.

Han blir inspirert av de nordiske naboene.

- Det var utrolig moro å se Mikael og Sverige gå videre. Det var to vanvittig bra kamper mot Italia, og det viser at det er mulig for oss også. Det viser at det er mulig for de små nasjonene å konkurrere mot de store i Europa, og det er utrolig motiverende, mener Celtic-spilleren.

- Jeg er i rute

Tenåringen har fått to sjanser fra start og ett innhopp for Celtic denne sesongen, og har også fått føle på livet i Champions League.

Celtic topper den skotske ligaen, og Ajer stresser ikke med å bli en fast bidragsyter i startelleveren.

- Det er en godt lag, som spiller i Champions League, og da sier det seg selv at det er veldig mange gode spillere som jeg må konkurrere mot. Det er positivt for meg. Da får jeg en god treningshverdag, og må yte maksimalt hver dag, forteller 19-åringen.

Han føler at han kontinuerlig blir en bedre fotballspiller.

- Utviklingen min er vanvittig bra. Hver gang jeg kommer til U21-samling føler jeg at jeg har tatt steg og spiller gode kamper her. Målet om å bli en veldig god midtstopper er i rute, konkluderer Ajer.

U21: Martin Ødegaard, Erlend Reiten og Kristoffer Ajer før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Irland på Marienlyst stadion i Drammen tirsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
U21: Martin Ødegaard, Erlend Reiten og Kristoffer Ajer før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Irland på Marienlyst stadion i Drammen tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Kan gå i fred

Tirsdag var midtstopperen med å slå Irlands U21-landslag i Drammen. Norge dominerte stort gjennom nesten hele kampen, og Ajer viste seg som en ruvende lederskikkelse i bakerste ledd.

På Marienlyst var det litt over 800 personer som hadde tatt turen for å se Norges unggutter. Det er noe helt annet enn Ajer er vant til.

Celtic er verdenskjent for sine lidenskapelige supportere. Noe nordmannen har lagt godt merke til.

- I Glasgow så er det fotball som betyr noe, og Celtic er vanvittig stort der. Det betyr mye, sier han.

Ajer har imidlertid ikke blitt helt superstjerne i den skotske storbyen helt enda.

. Jeg kan fortsatt gå i fred på gata. Jeg må nok spille noen kamper til før jeg ikke kan det, smiler han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!