Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ajer til Celtic

- Det er fantastisk stort for meg.

(Dagbladet): Kristoffer Ajer (18) er bare en medisinsk sjekk unna en overgang til Ronny Deilas Celtic. Overfor Fædrelandsvennen forteller Ajer at han drar til Skottland i morgen for å sluttføre avtalen.

- Ja, jeg reiser ned i morgen, og klubbene er enige. Så skal vi se på min avtale og den medisinske testen. Det er fantastisk stort for meg, sier Ajer til Fædrelandsvennen, etter at TV 2 først omtalte overgangen.

- Tror Ajer har det som skal til Ajer startet 29 kamper i Tippeligaen for Start i fjor, og kom inn fra benken i den øvrige. Det resulterte i åtte scoringer og tre målgivende pasninger.

Det bidrar til at fotballkommentator Kenneth Fredheim mener at Ajer er klar for å ta steget ut av Norge.

- Ajer er jo veldig voksen i spillestilen til å være så ung. Han tok et stort ansvar for Start i en tung sesong i fjor. Fotballferdighetene har han til det fulle. Jeg tror Ajer har det som skal til for å lykkes utenlands, sier Fredheim til Dagbladet og fortsetter:

- Dette er ikke så overraskende, siden han har vært i Celtic og prøvespilt før. Jeg syns det virker klokt. Det er en grei liga å starte i. Han får en norsk trener, med den tryggheten det gir. Celtic er tross alt Skottlands største klubb. De kommer til å fortsette å vinne titler, noe som vil gjøre at han også vil få muligheter til å vise seg frem i Europa.

Får konsekvenser for Start Hvis Ajer skulle sluttføre en overgang til Celtic vil det samtidig bety at Start mister en av lagets bærebjelker fra fjorårets sesong.

- Det betyr jo potensielt veldig mye. De mister jo gullet sitt, for å kalle ham det. Så sentral som han var i fjor, hvor han attpåtil var kaptein i flere kamper, gjør at det ikke blir noe lett hull å fylle. Med den økonomiske situasjonen Start befinner seg i har de gjerne ikke pengene eller statusen til å rekruttere en ny spiller på det nivået, heller, mener Fredheim.

Start får imidlertid muligheten til å beholde Ajer frem til i sommer, i og med at det internasjonale overgangsvinduet er stengt, noe som gjør at klubben får noen ekstra måneder på seg til å finne en erstatter.

- Vi har ingen kommentar før en eventuell endelig avtale er på plass, skriver Start-direktør Even Brandsdal i en SMS til Dagbladet.

KJENNER GODT TIL AJER: Kenneth Fredheim har kommentert Tippeligaen i en årrekke, også i fjor da Ajer slo gjennom for fullt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KJENNER GODT TIL AJER: Kenneth Fredheim har kommentert Tippeligaen i en årrekke, også i fjor da Ajer slo gjennom for fullt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer