Klubben i mitt hjerte 2018

Ajers ekstreme utvikling - slik gikk han fra tribuneplass til nøkkelspiller i Celtic

Da Kristoffer Ajer (20) kom til Celtic for to år siden var han enten på benken eller på tribunen. To år senere er han en nøkkelspiller for den skotske storklubben.

SUKSESSHISTORIE: Kristoffer Ajer har hatt en voldsom utvikling de siste årene og er nå nøkkelspiller på både klubb og landslag. Foto: Bjørn Langsem
SUKSESSHISTORIE: Kristoffer Ajer har hatt en voldsom utvikling de siste årene og er nå nøkkelspiller på både klubb og landslag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Stem på din klubb på www.klubbenimitthjerte.no.

Da Kristoffer Ajer kom til Celtic fra Start for to år siden, hadde han blitt tidenes yngste kaptein i Eliteserien og den yngste Start-spilleren til å spille Eliteserie-fotball de to foregående årene.

Men da han ankom Skottland var han ikke lenger yngst og best. Ajer var mer på benken, på tribunen og med juniorlaget enn på banen for Celtics A-lag i 2016/2017-sesongen.

Han holdt riktig nok fortsatt junioralder på dette tidspunktet, men situasjonen var en helt annen da enn den er nå.

Fast plass

I 2018-utgaven av Skottlands største og beste klubb er Kristoffer Ajer fra Rælingen en selvskreven brikke i midtforsvaret. De gangene han ikke har vært syk, skadet eller suspendert har han stort sett spilt fulle kamper hos klubben som har vunnet serien sju år på rad.

- Det har vært noen fantastiske måneder i Celtic. Jeg har spilt mange interessante kamper. Det har vært spennende, sier Ajer til Dagbladet.

På spørsmål om hva som har gjort at han har tatt steget fra benken og tribunen til fast plass på laget, svarer han følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.