SUKSESSHISTORIE: Kristoffer Ajer har hatt en voldsom utvikling de siste årene og er nå nøkkelspiller på både klubb og landslag. Foto: Bjørn Langsem
SUKSESSHISTORIE: Kristoffer Ajer har hatt en voldsom utvikling de siste årene og er nå nøkkelspiller på både klubb og landslag. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Klubben i mitt hjerte 2018

Ajers ekstreme utvikling - slik gikk han fra tribuneplass til nøkkelspiller i Celtic

Da Kristoffer Ajer (20) kom til Celtic for to år siden var han enten på benken eller på tribunen. To år senere er han en nøkkelspiller for den skotske storklubben.

Da Kristoffer Ajer kom til Celtic fra Start for to år siden, hadde han blitt tidenes yngste kaptein i Eliteserien og den yngste Start-spilleren til å spille Eliteserie-fotball de to foregående årene.

Men da han ankom Skottland var han ikke lenger yngst og best. Ajer var mer på benken, på tribunen og med juniorlaget enn på banen for Celtics A-lag i 2016/2017-sesongen.

Han holdt riktig nok fortsatt junioralder på dette tidspunktet, men situasjonen var en helt annen da enn den er nå.

Fast plass

I 2018-utgaven av Skottlands største og beste klubb er Kristoffer Ajer fra Rælingen en selvskreven brikke i midtforsvaret. De gangene han ikke har vært syk, skadet eller suspendert har han stort sett spilt fulle kamper hos klubben som har vunnet serien sju år på rad.

- Det har vært noen fantastiske måneder i Celtic. Jeg har spilt mange interessante kamper. Det har vært spennende, sier Ajer til Dagbladet.

På spørsmål om hva som har gjort at han har tatt steget fra benken og tribunen til fast plass på laget, svarer han følgende:

- Jeg har fått god oppfølging hele veien fra manager Brendan Rodgers og resten av støtteapparatet. De har vært veldig tydelige på hva jeg måtte utvikle for å spille meg til plass på laget, spesielt det fysiske aspektet. Både jobben jeg har gjort i Celtic og utlånet til Kilmarnock i fjor har vært veldig viktig for meg, sier Ajer, som de to siste årene har gått opp 10,5 kilo, fra 83 til 93,5, ifølge Aftenposten.

- Følte du at det snudde på et spesielt tidspunkt?

- Nei, det har alltid vært en tett og positiv oppfølging fra manageren. Han har vært tydelig på hva jeg måtte utvikle. Da jeg nærmet meg startoppstillingen og fikk muligheter, tok jeg de. Du må prestere når du får sjansen, spesielt i de store kampene. Det føler jeg at jeg har klart hittil.

18 seksere

Et annet sted Ajer har prestert, er på skolebenken. Han brukte ett år lenger enn sine jevnaldrende, men ble til slutt ferdig med videregående i vår. Han gikk ut med ultrasterke 18 seksere, men tar nå pause fra skolebenken på ubestemt tid.

Ajer husker godt barndomsklubben Rælingen og oppveksten i samme kommune som alpinist Henrik Kristoffersen . Han er full av lovord om stedet og klubben han vokste opp i.

- Det er en klubb jeg skylder masse. Tiden i Rælingen var fantastisk. Det var et fint lokalmiljø å være i, både sosialt og på skolen. Rælingen har jeg bare gode minner fra.