Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Akademiet: Bayern-stjerne gir sine beste tips for å lykkes

Thiago Alcântara har spilt for to av de beste lagene i verden.

SPANSK STJERNE: Bayern-spiller Thiago Alcântara forteller at du ikke må glemme røttene dine, og hele tiden tenke på den gode tiden da du spilte som barn. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
SPANSK STJERNE: Bayern-spiller Thiago Alcântara forteller at du ikke må glemme røttene dine, og hele tiden tenke på den gode tiden da du spilte som barn. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Bayern München-stjerna Thiago Alcântara gir her sin beste tips for å lykkes i fotballen.

Omfavn ditt indre barn
- Jeg spilte alltid fotball på gata som liten gutt, overalt hvor det var plass til å spille. Vi pleide å sette opp et mål og så var vi i gang, og vi var mange som spilte. Dette er de beste øyeblikkene fra min barndom og jeg forsøker å ta med meg den gleden videre når jeg nå er en profesjonell fotballspiller. Du er mye borti ballen på gata og utvikler ferdigheter som du tar med deg i «voksenfotballen». Det finnes ingen bedre læringsarena for en spiller - selv for de eldre, sier Thiago.

Ha det gøy
- Det du gjør som ung gutt, særlig da du hadde det gøy, får innvirkning på karrieren din seinere. Jo mer du spiller for gøy, jo mer intuitiv blir spillet ditt og da tenker du mindre over mekanikken. Etterpå gjelder det å øve - både på gata, under og etter treningen. Det finnes ingen finere måte å forbedre seg på, og teknikken du lærer på gata er ubetalelig. Du blir mer kreativ, og dette hjelper deg når du skal spille på stor bane med elleve mot elleve.

Ikke vær redd for å drible
- Å spille på gata lærte meg å se etter ballen til enhver tid. Folk snakker om å bruke kroppen til å holde på ballen, men for meg er den beste metoden å drible seg ut av problemer. Når du er under press, må du se etter den beste løsningen, så jeg titter opp for å finne det lille rommet som gjør at jeg kan spille en enkel pasning til en lagkamerat, som er i en bedre posisjon og ikke er like presset som meg selv.

Spill på dine styrker
- Jeg har aldri vært en spiller som bruker fysikken til å dominere kamper. Hvis jeg skulle gitt et råd til noen som ikke er så fysisk sterk, er det å ikke bli frustrert, fortsett å spille på dine styrker. Jeg har jobbet hardt i styrkerommet for å bli sterkere, men min største styrke er det mentale. Jeg har en god spilleforståelse og derfor er jeg hele tiden et skritt foran. Spill på dine styrker - og ikke tenk på høyden!

Risikere for å vinne
- Det beste rådet jeg noen gang har fått er «risiko kommer ovenfra». Press er en del av det å spille sentralt på midten, og laget ditt risikerer mest når du ligger dypt og motstanderlaget ønsker å vinne ballen høyt i banen. Du må orientere deg. Dette lærte jeg da jeg spilte gatefotball, men vær selvsikker nok til å spille fra dypet slik at du kan starte egne angrep - det er risikabelt, ja, men det kan lønne seg stort.

Fokuser hele tiden
- Jeg er heldig som spiller på et lag, og under en trener i Pep Guardiola, som hele tiden ser etter pasningsalternativer. Alle har en veldig god oversikt. Det er ingen spillere som ikke kan drible eller slå en pasning av stor kvalitet. Konsentrasjonen ligger latent i oss: ikke miste fokus seint i kamper, fordi det er da du sørger for å sikre de tre poengene når du leder. Det er som da jeg var en liten gutt - spill til sluttsignalet går og du vil bli belønnet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart