Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne å se opp for i Eliteserien

- Akademigutta kommer for å ta dere

Supporterlederne i Eliteserien peker på flere unggutter når de skal plukke ut en spiller på sitt lag å se opp for denne sesongen.

UNG KAPTEIN: 21 år gamle Andreas Hanche-Olsen er Stabæks nye kaptein. Han er en av mange unge spillere Stabæk-supporterne har høye forventninger til. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UNG KAPTEIN: 21 år gamle Andreas Hanche-Olsen er Stabæks nye kaptein. Han er en av mange unge spillere Stabæk-supporterne har høye forventninger til. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har spurt lederne i supporterklubbene i Eliteserien om å plukke ut en spiller fra sitt lag som motstanderne bør se opp for denne sesongen. Blant spillerne som blir trukket fram er både nysigneringer, som Gilbert Koomson i Brann og Hermann Stengel i Strømsgodset, og unge, lokale spillere.

I Molde er det en ung midtstopper som blir trukket fram av Tornekrattet-leder Reidar Sandblåst. Leo Skiri Østigård har blitt nevnt som en mulig framtidig kaptein av Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, og lederegenskapene til unggutten er noe også supporterlederen har merket seg.

- Jeg håper at Leo Skiri Østigård kan ta steget denne sesongen. Da kan vi få en ny, lokal, publikumsfavoritt. Det er knallhard konkurranse i forsvaret, men jeg har tro på ham. Han har god fotballinnsikt og er en ledertype, sier Sandblåst til Dagbladet.

Et spørsmål om spilletid

Østigård er en av flere av de spillerne som nevnes som ikke er garantert en plass i startoppstillingen når sesongen starter. En annen er Vålerengas Christian Borchgrevink, som blir trukket fram av Klanen-talsmann Erling Rostvåg.

- Gitt at han får spilletid kan det bli Christian Borchgrevink. Han er vel ikke akkurat et førstevalg, men kan finne på å få et gjennombrudd, sier Rostvåg til Dagbladet.

GJENNOMBRUDD?: Christian Borchgrevink er ikke et førstevalg i Vålerenga, men Klanen tror han kan få gjennombruddet denne sesongen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GJENNOMBRUDD?: Christian Borchgrevink er ikke et førstevalg i Vålerenga, men Klanen tror han kan få gjennombruddet denne sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Ikke alle supporterlederne nøyer seg med å peke på bare én spiller motstanderne bør se opp for. Blant de som trekker fram flere spillere er Vetle Bergene Johansen, leder i Odds supporterklubb Oddrane. Han nevner et spennende brødrepar blant spillerne som kan få sitt gjennombrudd denne sesongen.

- Først og fremst Markus Kaasa, men også Kitolano-brødrene (John og Joshua, journ. anm). De kan ta Eliteserien med storm, sier Johansen til Dagbladet.

- Se opp for alle sammen

Også i Stabæk finnes det flere unge, spennende spillere. Stabæk Support-leder Bjørnar Posse Sandboe ramser opp flere navn, blant andre Stabæks nye kaptein Andreas Hanche-Olsen, før han kommer med en tydelig advarsel til konkurrentene:

- Dere må egentlig bare se opp for alle sammen. Akademigutta har gått gradene og kommer for å ta dere.

TABELLTIPS: Endre Lübeck, Morten Pedersen, Erling Knudtzon, Thomas Berntsen og Stig Torbjørnsen er samlet i studio for å diskutere Eliteserien 2018.Vis merVis mer Vis mer

Leder i Kjernen Espen Viken vil ikke plukke ut en spesiell spiller, men sier at det er spilleren som står foran målet som til enhver tid blir å se opp for.

- Vi tenker mer lag enn individuelle spillere. Den som blir mest å se opp for er den som til enhver tid står foran kassa og skal sette ballen i mål, sier Viken til Dagbladet.

I den andre trondheimsklubben i årets Eliteserie, nyopprykkede Ranheim, er de mer opptatt av mannen som skal hindre andre i å score. Ranheim er ventet å kjempe i bunnen av tabellen denne sesongen, og Thomas Mostervik i Forza Ranheim tror keeper Even Barli blir en viktig brikke i kampen mot nedrykk.

REDNINGSMANN: Ranheim-supporterne håper Even Barli kan redde mange poeng denne sesongen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
REDNINGSMANN: Ranheim-supporterne håper Even Barli kan redde mange poeng denne sesongen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Vi har en god keeper i Even Barli, og det hjelper mye. Han redda mange poeng for oss i OBOS-ligaen, og kan fortsette med det i Eliteserien, sier Mostervik til Dagbladet.

Her kan du se alle spillerne supporterlederne mener du bør se opp for:

Strømsgodset:

Godset-unionen, leder Thor Arne Hanssen

- Hermann Stengel har sett veldig bra ut i treningskampene, med gode pasninger og crossere.

Vålerenga:

Klanen, talsmann Erling Rostvåg

- Gitt at han får spilletid kan det bli Christian Borchgrevink. Han er vel ikke akkurat et førstevalg, men kan finne på å få et gjennombrudd.

Brann:

Brann Bataljonen, leder Roger Lillebøe Hansen

- Gilbert Koomson. Han var god i Sogndal, og blir enda bedre på Brann.

KLAR FOR BRANN: Gilbert Koomson har gått fra Sogndal til Brann før denne sesongen. Brann Bataljonen håper han blir enda bedre i Bergen. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
KLAR FOR BRANN: Gilbert Koomson har gått fra Sogndal til Brann før denne sesongen. Brann Bataljonen håper han blir enda bedre i Bergen. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

Lillestrøm

Kanari-fansen, talsmann Kenneth Kvebek

- Kristoffer Ødemarksbakken kan bli spennende.

Rosenborg:

Kjernen, leder Espen Viken

- Vi tenker mer lag enn individuelle spillere. Den som blir mest å se opp for er den som til enhver tid står foran kassa og skal sette ballen i mål.

Tromsø:

Isberget, leder Alf Edvard Masternes

- Oliver Kjærgaard som vi har signert fra Danmark er en fremadstormende ung spiller.

Sandefjord:

Blaahvalane, leder Jan Thore Halvorsen

- Først og fremst Christer Reppesgård Hansen.

Stabæk:

Stabæk Support, leder Bjørnar Posse Sandboe

- Tobias Bjørkeeiet, kaptein Hanche, Hugo, Ola Brynhildsen, Renå Olsen, Jeppe Moe, Hou Sæther, Bohinen, Geelmuyden... Dere må egentlig bare se opp for alle sammen. Akademigutta har gått gradene og kommer for å ta dere.

Odd:

Oddrane, leder Vetle Bergene Johansen

- Først og fremst Markus Kaasa, men også Kitolano-brødrene. De kan ta Eliteserien med storm.

Molde:

Tornekrattet, leder Reidar Sandblåst

- Jeg håper at Leo Skiri Østigård kan ta steget denne sesongen. Da kan vi få en ny, lokal, publikumsfavoritt. Det er knallhard konkurranse i forsvaret, men jeg har tro på ham. Han har god fotballinnsikt og er en ledertype.

FRAMTIDIG KAPTEIN?: Både Ole Gunnar Solskjær og Molde-supporterne ser ledergenskaper i Leo Skiri Østigård (i midten).
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FRAMTIDIG KAPTEIN?: Både Ole Gunnar Solskjær og Molde-supporterne ser ledergenskaper i Leo Skiri Østigård (i midten). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Kristiansund:

Uglan, leder Jarl Ivar Eriksen

- Med tanke på det han viste etter at han kom inn i fjor blir det Torgil Gjertsen. Det er flere som kan overraske, men han bør være et sikkert kort.

Bodø/Glimt:

Den Gule Horde, leder Erik Baalmann

- Ulrik Saltnes.

Sarpsborg:

Fossefallet, leder Kjetil Frøne

- Harmeet Singh kan bli god, det har han vært i andre klubber. Kristoffer Zachariassen var også god i fjor. Ellers bør se man opp for Ronnie Schwarz og Tobias Heintz.

Haugesund:

Maakeberget, leder Arild Flesjå

- Bruno Leite er en ung, talentfull midtbanespiller som mange kan få øynene opp for. Kristoffer Velde er en spiller med god teknikk som det også bor mye fart i.

Ranheim:

Forza Ranheim, leder Thomas Mostervik

- Vi har en god keeper i Even Barli, og det hjelper mye. Han redda mange poeng for oss i OBOS-ligaen, og kan fortsette med det i Eliteserien.

Start:

Tigerberget, leder Chritina Bråten

- Det er foreløpig vanskelig å si. Vi har hentet mange spillere, og testet ut flere i treningskampene. Jeg er veldig spent på å se hvem som får plass i startelleveren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!