Akathova sikret russisk gull

Russiske Albina Akathova vant gullet i kvinnenes fellesstart i skiskytter-VM lørdag.

Svetlana Itsjmouratova tok sølv, 2,7 sekunder bak. Bronsen gikk til Sandrine Bailly fra Frankrike, mens den eneste norske deltakeren Gunn Margit Andreassen endte på 15. plass, slått av vinneren med 1.50,6 minutt.

- Dette var et vanvittig kvalitetsrenn. Mange skjøt godt, og det ble også gått veldig fort i sporet. Jeg mener dette kanskje var det beste løpet som er gått her i VM, sa Gunn Margit Andreassen til NRK etter rennet.

- Skytingen min var ikke så verst den heller, men det gikk litt tungt i dag. Det kan nok komme av at det har vært mange løp, og på slutten av sesongen går det gjerne litt i bølger, sa den eneste norske jenta som var kvalifisert til fellesstarten.

Hun har bronse, 11., 15. og 19. plass i de fire individuelle VM-rennene hun har gått. Det er hun fornøyd med.

- Jo da, VM-innsatsen min er brukbar den, slo hun fast etter at det siste rennet i årets VM var over for hennes del lørdag.

- Kampen mot Svetlana Itsjmouratova var hard, men jeg håpet jo at jeg skulle klare det, sa Albina Akathova etter seieren.

- Jeg vil si at det var en viktig seier dette her. Å vinne på hjemmebane betyr mye. Det var jo OL-stemning her, sa den russiske jenta, som vant russernes første VM-gull på hjemmebane.

NTB