Akekongen

I 25 år har George Hackls liv dreid seg om aking. I tre OL på rad har sporten handlet om Hackl. I Salt Lake kan han bli historisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med nok en triumf suser Hackls navn rett inn i historiebøkene. Tyskeren kjører for sitt fjerde strake individuelle OL-gull.

Det er en prestasjon ingen vinterolympier har klart før ham.

I natt startet han bra og innledet med en andreplass etter to av fire omganger. Italieneren Armin Zöggeler fra Italia leder med 41 tusendels sekund, men Hackl satte banerekord i den andre omgangen.

Åpnet med sølv

Hackl åpnet sin OL-karriere med sølv. I sin første vinterolympiade - Calgary-OL i 1988 - ble Hackl nummer to i singelkonkurransen og fire i dobbel.

Men siden har ingen vært bedre i akebakken når OL-gullet har lokket i bånn av is-sklia.

Gull i Albertville ble fulgt opp med gull på Lillehammer og gull i Nagano. Og ingen blir overrasket om det blir gull igjen i Salt Lake City.

For når det gjelder som mest er Hackl best. Mens andre blir satt ut av nerver, har tyskeren en egen evne til å ta fram det beste når det gjelder som mest. De som kjenner Hackl sier at roen og konsentrasjonen er hemmeligheten bak suksessen.

Hackl er sjelden blant de raskeste på trening og har heller ikke vært like suveren i VM-sammenheng, men når den mest prestisjetunge medaljen - et OL-gull - står på spill, har Hackl vist seg uslåelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer