Aker fortsetter å betale halve lønna til Solskjær

Er ansatt i Røkkes selskap.

FORTSATT PÅ AKERS LØNNINGSLISTE: Ole Gunnar Solskjær får 2 millioner i året av Aker i tillegg til lønna fra Molde på 2,4 millioner kroner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORTSATT PÅ AKERS LØNNINGSLISTE: Ole Gunnar Solskjær får 2 millioner i året av Aker i tillegg til lønna fra Molde på 2,4 millioner kroner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): Allerede da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som manager i Molde, ble det åpent fortalt at han var delvis ansatt i både fotballklubben og Aker ASA.

Lønna fra Molde var på 2,4 millioner, mens Aker ASA betaler ham to millioner i året for diverse oppdrag.

- Og så får jeg vel en million ekstra hvis vi slår Rosenborg og blir seriemester. Vi ble enige om å si det her slik at det ikke ble noen spekulasjoner om det, fortalte Solskjær under pressekonferansen høsten 2010.
 
Nå er det slett ikke avklart om han fortsetter i jobben, han er fortsatt en kandidat til jobben som Aston Villa-manager, men dersom han blir værende i Molde, vil Aker fortsette å betale sin del av lønna hans.

- Arbeidsgiverforholdet fortsetter. Samtidig beholder Aker ASA markedsføringsrettighetene knyttet til Ole Gunnar Solskjær, sier Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen til NRK.

Dette altså selv om Solskjærs flørt med Villa ble den utløsende faktoren for at Aker før helga kunngjorde at de ville kutte støtten til Molde FK fra neste år.

En avgjørelse de varslet klubben om allerede i januar, men som ble framskyndet av Solskjærs besøk i Birmingham og de manglende svarene på spørsmål fra Aker.