Aker ned i første

Southampton- Wimbledon 2- 0. Ikke alle verdens penger eller luksusbåter kunne redde Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkkes investering Wimbledon i går. De tapte og aker ned etter 14 år i den øverste engelske divisjonen. Etter kampen gråt Dons-fansen på skuldra til Gjelsten, som også hadde en tåre i øyekroken.

- Det er tøft for en klubb som Wimbledon å rykke ned etter å ha vært med i 14 år. Noen sa vi ble utspilt i dag, det syns jeg ikke. Gutta ga alt, men det holdt ikke. Sånn er dessverre fotball, sa en tydelig skuffet Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet etter kampen. Han sto i hvit skjorte og svart dress sammen med en like pyntet Røkke utenfor The Dell.

Tårer

De to norske Dons-eierne ventet på bil til flyplassen. Fansen i helblått kom bort på rekke og rad og takket Gjelsten med tårer i øynene og ordene: - Vi blir med også neste sesong.

- Det varmer, sa Gjelsten. Røkke ville ikke si noe:

- Snakk med han som tar seg av det sportslige, var hans kommentar.

- Gutta inne i garderoben var sjølsagt djupt skuffet, men jeg håper det jeg sa til dem var fornuftig, sier Gjelsten.

- Hva sa du?

- Det blir mellom dem og meg.

Taper 150 millioner


- Når blir det avklart om ny manager?

- Vi skal nå sette oss ned og snakke sammen, men det skjer nok noe før sommeren, sier Gjelsten, som ikke vil si noe om det blir Terry Burton som fortsetter eller om de henter inn en ny mann, ny nordmann?

- Det viktigste for oss nå er å ha fokus på det som er positivt, og vi skal opp igjen neste sesong, sier Gjelsten. Med krav om å bli trodd.

Tjue unge fans står ved Wimbledons buss og klapper. De gir ikke slipp på klubben sjøl om det nå blir 1.divisjonsfotball på Wimbledown.

Dårlig tid


Nedrykket gir anslagsvis et tap på rundt 150 millioner kroner i tv-inntekter. Gjelsten har tidligere sagt at det er mye penger, nå har han dårlig tid. Vi overhører at Røkke avlyser et par møter per mobiltelefon.

Andreas Lund, Trond Andersen og Martin Andresen var alle sammen med nedover til kystbyen i går. Trond fra start, han ville ikke si noen, men ristet på hodet. Lund: - Vil helst ikke si noe nå.

Drillos skyld


Andresen satt på tribunen i 2 ganger 45 minutter ved siden av Dagbladet.

- Nei og nei, var hans kommentar.

Og hjemme i Norge satt Drillo. Han har skylda for nedrykket, sammen med alle spillerne.