Aker planla å droppe Molde allerede i januar

Men Solskjærs Villa-flørt fikk fortgang i sakene.

SANDNES/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs påståtte ordrenekt ved å reise til Birmingham for å innledende samtaler med Aston Villa er blitt trukket fram som årsaken til at Aker dropper pengestøtten til Molde etter denne sesongen.

Men Aker hadde møter med Molde om samme tema allerede i januar i år, bekrefter kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker ASA. 

- Vi signaliserte til Molde i januar at vi fra 2013 planla å redusere vårt økonomiske engasjement i Molde Fotballklubb. De var klar over at vi på sikt ville gå ut av Molde Fotballklubb. Det avgjørende for at vi nå meldte at Aker trekker seg ut av MFK fra neste sesong, var situasjonen som oppstod rundt Solskjær, sier han. 

Solskjær nikker samtykkende når Dagbladet konfronterer ham med opplysningene. 

- Prosessen har holdt på en lang stund, men jeg kan ikke si hvorfor. 

- Føler du at du blir gjort til en syndebukk? 

- Det... nei, jeg er ferdig med saken, sier Molde-manageren.

Levelig Molde-manageren virket alt annet enn preget av det som er blitt den verste krisen i klubbens historie da han møtte pressen etter den enkle 2-0-seieren mot Sandnes Ulf i går. 

I over en halvtime sto Solskjær og snakket om Aston Villa, forholdet til Molde-ledelsen, Kjell Inge Røkke og hvor stolt han er over vinnerkulturen spillerne hans har utviklet. 

Solskjær har måttet tåle beskyldninger om illojalitet og ordrenekt etter at han reiste til England mot Røkkes ønske, og opplevd at klubben har lekket samtaler han trodde var fortrolige.

Men det er ikke nok til at han vil vurdere sin egen framtid i klubben. 

- Kan du leve med det som er skjedd? 

- Jeg kan leve med situasjonen min, ja. Jeg er fotballmanager. Jeg har tatt dette som læring. Skal jeg være manager om mange herrens år, kommer jeg sikkert til å havne i situasjoner hvor jeg må tenke meg om to ganger. Dette har vært lærerikt, sier Solskjær.

Venner? Han sier han hadde en lang prat med Røkke lørdag, på bilturen fra Molde til Kristiansund etter trening og pressekonferanse på Aker Stadion. 

- Jeg snakket lenge med Kjell Inge, det er en lang kjøretur fra Molde til Kristiansund, og jeg snakket med ham hele turen. Vi har hatt en fin prat. God og oppklarende, sier han til Dagbladet. 

- Er dere venner? 

- Hva vi kaller hverandre... vi har i hvert fall hatt en veldig fin prat. Vi kommer til å treffes. Det som er viktig er at kommunikasjonen går oss to imellom, og gjennom dere eller andre i klubben, neste gang vi skal snakke sammen og en avgjørelse skal tas. Det er en ting vi har lært, kanskje.

Klar Til tross for praten - Røkke var selv pådriveren da Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen røpet hva Solskjær hadde svart på de etter hvert så velkjente tre spørsmålene fra Aker. Der fortalte Solskjær at han vil dra til Aston Villa om muligheten kommer, og at han i så fall vil ta med seg assistenttrenerne Mark Dempsey og Richard Hartis, samt playmaker Magnus Wolff Eikrem. 

AKER DROPPER STØTTEN: Kjell Inge Røkke kommer fortsatt til å bidra som privatperson, men Aker trekker pengestøtten til Molde fra og med 2013.Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
AKER DROPPER STØTTEN: Kjell Inge Røkke kommer fortsatt til å bidra som privatperson, men Aker trekker pengestøtten til Molde fra og med 2013.Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Solskjær bekrefter det som blir skrevet flere ganger de siste dagene - at han har en klausul i kontrakten sin som gjør at han kan forlate Molde til fordel for en Premier League-klubb. 

Og han er klar på at Molde har vært klar over ambisjonene hans fra dag én. 

- Jeg har sagt det fra første dag, at jeg har lyst til å være manager i Premier League en dag. Alle har vært klar over det, det kommer ikke som noen overraskelse på noen. Men vi setter en strek over det nå, vi har helt sikkkert lært mye av dette, fra styrenivå, til ledelse, for meg til spillerne. Vi har i hvert fall funnet ut hvordan det ikke skal løses. 

Positivt Han legger samtidig ikke skjul på at han mener saken, som er blitt et mareritt, egentlig burde vært god reklame for klubben. 

- Det er positivt for Molde, og klubbens rykte og renommé ute i Europa og verden, at deres manager blir spurt om å snakke med en så stor klubb. 

- Det virker ikke akkurat som om ledelsen ser slik på det? 

- Nei, det har de ikke gjort. Det var noen kommentarer som tydet på at de ikke syntes det, he-he, sier Solskjær etter en tankepause.

Kjedelig Klubbkaptein Daniel Berg Hestad erkjenner at det har vært vanskelig å konsentrere seg om fotballen de siste dagene, men er fornøyd med måten Molde-spillerne responderte i sin første kamp etter

- Vi lyver hvis vi sier det ikke har preget oss. Vi følger med i media vi også, men vi snakket med hverandre, og ble enige om ikke å la oss påvirke og vise alle som er glad i klubben at vi kan ta tre poeng og vise at vi fortsatt er gode, sier kaptein Daniel Berg Hestad.

- Ingen vil ha støy og usikkerhet rundt trenerspørsmålet. Vi liker ikke at folk er uenige og krangler. Vi har hatt det bra i Molde i lang tid. Men sånn er det å ha en attraktiv person som trener. Det er alltid andre som vil ha en del av det.

- Hva tenker du om at han ønsker å ta med seg Richard Hartis, Mark Dempsey og Magnus Wolff Eikrem?

- Det er kjedelig for oss, men bra for Aston Villa. Han er en utrolig bra trener, og jeg skjønner hvorfor andre vil ha ham. Vi vil gjerne ha ham her, men det er forståelig at han har lyst. Vi har uansett eksistert i 101 år, og vi kommer til å bestå også etter Ole Gunnar, fortsetter midtbaneveteranen.