MØRKT: Det blir snart mørkt i Molde, og flomlyset på Aker Stadion virker ikke. MMS-foto: Erik Hattrem
MØRKT: Det blir snart mørkt i Molde, og flomlyset på Aker Stadion virker ikke. MMS-foto: Erik HattremVis mer

Aker Stadion mørklagt minutter før kampstart

Elektrisk feil - kampen mot Brann utsatt i 45 minutter.

FOTBALLSTUDIO: Følg Molde - Brann direkte fra klokka 20.00 (hvis den ikke skulle bli avlyst)

MOLDE / OSLO (Dagbladet): Tippeliga-kampen mellom Molde og Brann er utsatt i 45 minutter på grunn av elektriske problemer med lyskasterne på Aker Stadion.

Kampen sto lenge i fare for å bli avlyst, men etter at elektrikerne fikk lokalisert problemet ble lagene enige om at kampen skulle utsettes i omtrnet 45 minutter.

3-0 til Brann Dersom probleme ikke blir fikset innen da blir Brann tildelt en 3-0-seier, ifølge NFFs regelverk.

«Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3. Det samme gjelder i de tilfeller der det er klubbens ansvar å stille dommer og dette ikke gjøres», heter det i regelverket.

NFF-delegat, Øyvind Kringstad,

- En annen regel sier at man under alle omstendigheer skal prøve å få spilt kampen, sier NFFs delegat på stadion til TV2.

Frenetisk arbeid Dagbladets reporter på stadion, Erik Hattrem, sier at akklurat nå er det frenetisk virksomhet fra et par elektrikere med voltmeter på taket av stadion.

- Alle sikringer er slått inn, så den som bare visste hva som er galt, sier Odne Orvik som er arrangementsjef i Molde.

Da elektrikerne kom for å reparere, ble de avvist av stadionvakter. De var ikke akreditert, opplyser Dagbladets reporter på stedet.

Dagbladet følger saken.