Aker: Stilte tre spørsmål til Solskjær som ikke ble besvart

Her er pressemeldingen som forklarer Røkkes brudd med Molde.

BLE PROVOSERT: Kjell Inge Røkke og Aker mener Ole Gunnar Solskjærs englandsreise er «uforenlig med MFK-fellesskapet». 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLE PROVOSERT: Kjell Inge Røkke og Aker mener Ole Gunnar Solskjærs englandsreise er «uforenlig med MFK-fellesskapet». Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Kjell Inge Røkke fikk aldri svar fra Ole Gunnar Solskjær på flere spørsmål før Molde-manageren dro til England for samtaler med Aston Villa. Etter sesongen kutter Røkke den økonomiske støtten til MFK.

Røkke stilte 17. mai tre spørsmål til Solskjær, heter det i pressemeldingen:

1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong? 2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet? 3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

Ingen av dem ble besvart før Solskjær fredag reiste til Birmingham for innledende samtaler med Aston Villa om managerjobb i den engelske toppklubben.

- Dette oppleves som uforenlig med MFK-fellesskapet, som vi begge er en del av, sier Kjell Inge Røkke, Akers ASAs styreleder og hovedeier i en pressemelding fredag kveld.

Etter sesongen stopper han bidragene som har gjort Molde Fotballklubb.

I 20 år har Røkke sponset fotballklubben. Aker har besluttet å tilby aksjene i sitt heleide datterselskap, Molde Fotball AS, til Molde FK for 1 krone, heter det i pressemeldingen. Det vil i så fall gi Aker et regnskapsmessig tap på 25 millioner kroner som følge av nedskriving.

- For meg har det vært viktig å være en del av «fellesskapet Molde FK», hvor ingen enkeltindivider går foran klubben. Jeg vil takke sponsorer, spillere, støtteapparat, supportere, frivillige og økonomiske bidragsytere for et godt samarbeid. Bjørn Rune Gjelsten stilte opp med ekstra penger til kjøp av spillere på langsiktige kontrakter da Solskjær ble ansatt som manager, sier Røkke.

(NTB)