UT PÅ BÅRE: Folake Akinyemis EM er trolig over etter at 20-åringen pådro seg en strekk i framsiden av låret i forsøksheatet på 100 meter.Foto: SCANPIX
UT PÅ BÅRE: Folake Akinyemis EM er trolig over etter at 20-åringen pådro seg en strekk i framsiden av låret i forsøksheatet på 100 meter.Foto: SCANPIXVis mer

Akinyemi ut på båre

Fikk strekk i låret i forsøksheatet på 100 meter.

|||Folake Akinyemi endte på båre i EM-debuten sin i friidrett. Etter 30-40 meter av forsøket på 100-meteren pådro hun seg en strekk, falt sammen og endte på sykestua.

— Det er snakk om en strekk høyt oppe på forsiden av det venstre låret. Skaden er ikke alvorlig, men det er umulig å si hvor langvarig det kommer til å være, sa presseveileder Halvor Lea i Barcelona onsdag.

Han kunne fortelle at Akinyemi hadde fått god behandling av de spanske legene på sykestua under Olympiastadion. Etter at hun var ferdig der, overtok den norske fysioterapeuten Vibeke Røstad behandlingen av skaden.

Akinyemi løp i det fjerde heatet. Hun fikk en god start og lå helt framme i feltet da hun plutselig falt sammen. Hun vred seg i smerter på banen før hjelpekorpset kom løpene til og la henne på båre.

Egentlig skulle Folake Akinyemi ha løp forsøket på 200-meteren fredag. Det blir det etter all sannsynlighet ikke noe av nå. Hun kommer nok heller ikke til å være i stand til å stille på det norske kvinnelaget i stafetten på 4 x 100 meter.

Vidar-jenta har også vært skadd tidligere i år. Hun pådro seg en strekkskade under åpningsstevnet på Bislett i mai, men det er ikke den samme skaden hun har slått opp igjen nå.

— Nei, jeg har fått vite fra Vibeke Røstad at det er en ny skade det er snakk om, og det blir også sagt at årsaken til at Akinyemi pådro seg denne skaden kan være at hun er i veldig god form, sa Halvor Lea til NTB onsdag.

(NTB)