Akkurat da Juventus styrte kampen, slo den giftige supertrioen til

Barcelona vant sin fjerde Champions League-finale på rad.

• Juventus - Barcelona 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Barcelona jaget «The Treble» i kveld. Klubben hadde allerede vunnet hjemlig liga og cup denne sesongen. For Juventus var det et gjensyn med en Champions League-finale for første gang på 12 sesonger.

Og statistikken var i favør Barcelona, som hadde vunnet tre av klubbens siste tre finaler. Juventus hadde på sin side tapt alle sine tre. Og dette skulle bli en kveld for de overtroiske.

Kveldens kamp var en berg-og-dalbane spillemessig. Da du satt med følelsen at Barcelona hadde full kontroll, slo Juventus tilbake. Og da Juventus så ut til å styre kampen, var det Barcelona som viste magi foran mål.

Og til slutt var det supertrioen MSN (Messi, Suarez og Neymar) som sørget for at Barcelona gikk til topps igjen. Slik mange hadde spådd på forhånd.

- Når du kommer til en klubb som Barcelona, vet du at du er her for å vinne. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Luis Suarez ifølge Barcelonas egen Twitter-konto.

- Det er utrolig, det er noe unikt. For å vinne disse pokalene må du lide. Etter utlikningen presset de mer, men vi har spillere som utgjorde forskjellen. Vi har gått fra kamp til kamp og nådd våre mål. Det beste med dette laget er ånden og det faktum at har vært samlet siden begynnelsen av sesongen, sier Suarez til Uefa.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fyrverkeri-start Flere tusen mennesker samlet seg på Olympiastadion flere timer i forkant av kampen, og ble servert et fyrverkeri fra første stund da kampen endelig ble blåst i gang.

Det tok bare fire minutter før Buffon måtte plukke ballen ut av eget nett. Angrepet startet med en vakker cross fra Lionel Messi, og endte opp med en Iniesta-pasning til en veldig godt plassert Ivan Rakitic i boksen. Sistnevnte gjorde ingen feil, og hamret inn ledelsen.

Andres Iniesta har dermed servert en medspiller scoring tre ganger i Barcelonas tre siste Champions League-finaler.

- Det er et maleri av en scoring, det er kunst! ropte Roar Stokke i Viasat-studio.

Det spesielle med scoringen var at ni av de ti utespillerne på Barcelona var innom ballen før den traff nettmaskene. Det var kun Luis Suarez som ikke var direkte involvert i angrepet, sammen med keeper Marc-André ter Stegen.

Trioen Suarez, Neymar og Messi hadde scoret 25 av Barcas 28 mål i Champions League denne sesongen, men katalanerne viste at det er flere spillere som vet hvor målet står.

Om du tvilte på at Ivan Rakitic er en mann for de store anledninger kunne du fjerne den tvilen i kveld. Kroaten ble nemlig kåret til kampens beste spiller da Sevilla vant Europa League forrige sesong.

God redning Juventus var rystet i åpningsminuttene etter scoringen. En god redning av Buffon på et skuddforsøk fra Alves gjorde at italienerne fortsatt var med i kampen på dette tidspunktet. Juventus manglet den viktige midtstopperen Giorgio Chiellini grunnet skade, noe som til tider var tydelig.

Arturo Vidal fikk gult kort før det var gått ti minutter, men fortsatte å lage frispark. Chileneren var veldig het i toppen og fikk tilsnakk etter et kvarter. Det var nok mange som spurte seg hvor lenge midtbanespilleren ville være på banen.

1-1: Alvaro Morata setter inn utlikningen. Foto:   AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix
1-1: Alvaro Morata setter inn utlikningen. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix Vis mer

Juventus hentet seg litt inn etter den tunge starten, og skapte noen sjanser på langskudd, blant andre ved Claudio Marchisio. Men likevel satt man med en følelse av at Barcelona hadde full kontroll før hvilen.

Utlikning 30 ganger de siste 37 finalene i Champions League/Serievinnercupen har laget som tok ledelsen vunnet til slutt. Det viste hvilken motbakke Juventus sto overfor. Men i den andre omgangen skulle det snu for «Den Gamle Dame».

Det skjedde før timen spilt etter at Claudio Marchisio vartet opp med et hælspark som åpnet forsvaret til Barcelona. Ballen endte hos Carlos Tevez like etterpå, men skuddforsøket ble reddet av ter Stegen i første omgang. På returen dukket Alvaro Morata opp, og kunne enkelt sette inn utlikningen.

Spanjolen har blitt en viktig mann for italienerne den siste tiden. Han scoret også i begge kampene mot Real Madrid i semifinalen. Det er bare Bayern München-spiller Arjen Robben som har klart den bragden før ham.

Slo tilbake Men da Juventus hadde spilt seg virkelig fram, ble en fotballverden påminnet hva det vil si å ha spillere som Lionel Messi og Luis Suarez på banen. Messi utfordret to mann og sendte ballen mot mål, der Buffon måtte gi en farlig returen. Først på den var Luis Suarez, som enkelt tok tilbake ledelsen.

En solid opptur for Suarez, som var utestengt i begynnelsen av sesongen etter biteepisoden med Chiellini.

Og bare fire minutter etterpå trodde alle at Barcelona hadde doblet ledelsen da Neymar stanget ballen i mål fra kloss hold. Men måldommeren, som sjeldent bruker sin autoritet i disse kampene, mente at noe var galt.

Dommeren ble tilkalt og scoringen ble omsider annullert for hands. Det viste seg at Neymar hadde headet ballen i sin egen arm og i mål.

Frustrerte Barcelona-spillere omringet dommeren og klaget høylytt, til ingen nytte.

Avgjorde Juventus forsøkte å mobilisere mot slutten for å få den viktige utlikningen, men det ville seg ikke for det italienske storlaget. I stedet fikk Neymar æren av å avslutte kampen med en scoring seks minutter på overtid etter en kontring.

0-1: Ivan Rakitic scorer etter fire minutter. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
0-1: Ivan Rakitic scorer etter fire minutter. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix Vis mer

- Vi hadde troen på 1-1. Vi trodde vi kunne vinne kampen, men etter at de scoret det andre målet mistet vi selvtilliten litt. VI forsøkte igjen, men så scoret de på slutten, sier Pogba til Uefa.com.

Juventus tapte dermed sin fjerde strake finale, mens Barcelona vant sin fjerde strake.

Det ble en verdig avskjed for innbytter Xavi som spilte sin siste kamp for Barcelona. Det spørs om playmakeren Andrea Pirlo, som gikk gråtende av banen, gjorde det samme for Juventus.

P.S Patrice Evra tapte sin fjerde Champions League-finale i kveld (2004, 2009, 2011 og 2015).

FORTVILER: Neymar får en scoring annullert etter en hands. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix
FORTVILER: Neymar får en scoring annullert etter en hands. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix Vis mer