HISTORISK:  Zuccarello var første nordmann i en NHL-finale, men Norge må fortsatt vente på å få en spiller med det gjeve Stanley Cup-trofeet. Foto: Harry How/Getty Images/AFP
HISTORISK: Zuccarello var første nordmann i en NHL-finale, men Norge må fortsatt vente på å få en spiller med det gjeve Stanley Cup-trofeet. Foto: Harry How/Getty Images/AFPVis mer

- Akkurat nå er det jævlig tungt

Mats Zuccarello tok finaletapet tungt.

Los Angeles Kings var igjen for sterke i forlengingen og sikret seg Stanley Cup-trofeet med 3-2-seier over New York Rangers fredag.

For tredje gang i årets NHL-finale var det ingen vinner etter tre ordinære perioder i Staples Center i Los Angeles. I samtlige tre bortekamper trakk Rangers det korte strået i forlengningen.

Fredag falt avgjørelsen først etter et drøyt kvarter ut i annen forlengningsperiode. Alec Martinez ble den store hjemmehelten da han satte en retur fra Rangers-keeper Henrik Lundqvist og sikret Kings' annen Stanley Cup-trumf på tre sesonger. LA-laget vant 4-1 i kamper.

- Jævlig tungt Rangers tok seg overraskende til finalen med seirer over storkanoner som Pittsburgh Penguins og Montreal Canadiens, men mot Los Angeles Kings møtte Zuccarello og co. overmakten.

- Akkurat nå er det jævlig tungt. Vi taper 4-1 i kamper. Vi taper mot et lag som finner måter å vinne hockeykamper. De fortjener å vinne når de finner måter å score mål og avgjøre kamper på, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Hadde vi vunnet her, hadde det vært helt åpent. Vi jobbet knallhardt, og jeg er utrolig stolt over å være en del av det laget her, men det er klart at dette kommer til å være tungt en stund.

Zuccarello var første nordmann i en NHL-finale, men Norge må fortsatt vente på å få en spiller med det gjeve Stanley Cup-trofeet.

Oslo-gutten hadde et skudd i stolpen i den andre forlengningsperioden og var svært nær ved å avgjøre fredagens finalekamp. Han fikk over 25 minutter med spilletid og pådro seg en tominutter i tredje periode for tripping.

God Lundqvist Los Angeles Kings presset i hele kampen og gikk opp i ledelsen tidlig i første periode ved Justin Williams som styrte pucken inn etter 6.04.

Rangers kom så tilbake og utlignet først etter 15.37 i andre periode ved Chris Krelder, for så knappe fire minutter senere å gå opp i ledelsen etter et skudd av Brian Boyle.

Etter 7.56 i tredje periode utlignet Kings ved Marian Gaborik.

Rangers ble holdt inne i kampen av en storspillende Lundqvist i mål. Svensken reddet 48 av 51 skudd, men måtte kapitulere da Martinez snappet opp returen hans og avgjorde finalen.

Kampen var for øvrig den lengste offisielle kampen i Los Angeles Kings' historie.(©NTB)